24. jul. 2018
Af Henrik Salling

Prins Harry følger i sin mors fodspor

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/prince_harry1.jpg
Foto: All Over Press
Prins Harry indledte forleden et to-dages besøg i Amsterdam i anledning af en aids-konference.
Prins Harry ankom forleden til Amsterdam, hvor han skal deltage i en international aids-konference. Dermed fortsætter den 33-årige prins sin mor prinsesse Dianas arbejde i kampen mod aids. Prins Harry, som er i Holland uden sin hustru, hertuginde Meghan, skal i løbet af sit besøg blandt andet deltage i diskussioner, der handler om unge med sygdommen.

Stillede op til et billede

På den første dag sluttede Harry sig til en diskussion, hvor deltagere fra blandt andet Indien og USA fortalte om, hvordan sygdommen har påvirket deres liv. Der blev dog heldigvis også tid til et gruppebillede med prins Harry, som velvilligt stillede op.

Engageret prins Harry

I de sidste par år har prins Harry været en engageret hiv- og aids-aktivist og fortsættelsen af Dianas arbejde synes vigtigt for prinsen. Prinsesse Diana var dengang den første kongelige, som havde fysisk kontakt med en hiv-smittet.
I slutningen af 1980'erne troede mange stadig, at sygdommen smittede ved almindelig berøring. Dette falsum ændrede sig markant, da prins Harrys mor sad ved sygesengen hos en aids-patient.
https://imgix.billedbladet.dk/diana2.jpg
Foto: All Over Press
I 1991 var prinsesse Diana i Brasilien for at besøge børn, der var ramt af aids. På det tidspunkt var prins Harry syv år gammel. Her ses han sammen med sin mor i 1987.
https://imgix.billedbladet.dk/diana1_0.jpg
Foto: All Over Press

Læs mere om: