21. aug. 2018
Af Ulrik Ulriksen

Sådan fejrer dronning Sonja og kong Harald deres guldbryllup

Dronning Sonja og kong Harald blev gift 29. august 1968.
Dronning Sonja og kong Harald blev gift 29. august 1968.
Arkivfoto: AOP
Norges kongepar inviterer til en helt særlig og meget romantisk festlighed i anledning af deres guldbryllup den 29. august.

Der har været meget at fejre i det norske kongehus de senere år, og den 29. august er der igen en stor dag, som skal markeres.

På denne dato kan kong Harald og dronning Sonja fejre, at de har været mand og hustru i 50 år. Det fornemme guldbryllup bliver markeret på en helt særlig måde af kongeparret, der inviterer til en festgudstjeneste i Oslo Domkirke klokken 15.00 onsdag den 29. august.

Det var netop i denne kirke, at parret ved en meget romantisk ceremoni blev viet tilbage i 1968.

Dejlig højtidelighed i domkirken

Kongeparret giver på det norske kongehus’ hjemmeside udtryk for, at de ønsker at dele guldbryllup-oplevelsen med flere, og derfor vil de gerne invitere 200 personer til at deltage i festgudstjenesten.

Hvis man ønsker at deltage i fejringen af guldbrylluppet til festgudstjenesten i Oslo Domkirke, skal man tilmelde sig senest 24. august 2018 klokken 16.00. Invitationerne bliver fordelt efter først til mølle-princippet.

Sonja og Harald får besøg af familien

Hovedpersonerne Sonja og Harald fortalte i et TV-interview ved årsskiftet, at de ikke ville holde en kæmpefest i anledning af guldbrylluppet. Det ville blive en mere nedtonet privat begivenhed med deltagelse af familie og nære venner.

Dengang fortalte de dog ikke om festgudstjenesten, som helt sikkert bliver en smuk og meget højtidelig begivenhed.

Dronning Sonja og kong Harald.
Dronning Sonja og kong Harald.
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Læs mere om: