10. sep. 2018
Af Lene Skriver Bak

Peter Ingemann er åben om sin fars selvmord

Peter Ingemann.
Peter Ingemann.
Foto: Lars Aarø
Som 29-årige mistede Peter Ingemann sin far, der valgte at tage sit eget liv og det kom ikke bag på TV-værten, der ikke bebrejder sin far.

Peter Ingemann var 29 år, da hans far begik selvmord.

Det har TV-værten aldrig forsøgt at skjule, for han vil gerne tabuet omkring selvmord til livs.

Mandag aften er Peter Ingemann, sammen med sangerinde Pernille Højmark, journalist Mikkel Frey Damgaard og kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, medvirkende i DR-programmet "Min fars farvel", hvor han også fortæller om selvmordet.

Peter Ingemanns far, Preben, havde levet et liv med økonomiske op- og nedture, alkoholisme og en glubende appetit på kvinder.

Peter Ingemann kalder sin barndom for farverig.

- Jeg kan godt savne den vildskab og galskab, der omgav min fars tilværelse. Til gengæld savner jeg ikke utrygheden og sorgen over de svigt, min far udsatte os for, fortalte Peter Ingemann i et interview med BILLED-BLADET i 2010 i forbindelse med udgivelsen af bogen "Ingemanns land - et familiedrama", hvor han skriver om sin barndom og faderens liv og død og fortsatte:

- Min far var trods alt ædru og fornuftig det meste af tiden, men det gode og stabile liv fik jeg hos min mor og søster. Jeg savner ham og de daglige opkald på telefonen, for vi havde et parløb, som jeg aldrig får med andre.

Peter Ingemann måtte tage opgør

Når Peters far ikke var ædru, var han dog ikke nødvendigvis noget rart bekendtskab.

Han var årsag til politijagter, spirituskørsel, en togafsporing og en tur i fængsel blev det også til, fortæller Peter Ingemann i sin bog.

TV-værten måtte tage et stort opgør med sin far, der, trods løfter om det modsatte, mødte fuld op til sit barnebarns dåb.

Peter smed sin far ud fra dåben.

Bebrejder ikke far

I tiden før sin død gennemførte Peters far et terapiforløb, men efterfølgende begyndte han at drikke for alvor igen.

Peter Ingemann begyndte at frygte, at hans far selv ville sige stop.

Så meldingen om selvmordet kom ikke som et chok for Peter Ingemann.

Og han bebrejder ikke faderen for det endelige valg, han traf.

- For mig har det altid været i orden, at han begik selvmord, for han kunne ikke have gjort andet, fortalte en afklaret Peter Ingemann, der dog understregede, at han ikke er tilhænger af selvmord som sidste udvej.

Læs mere om: