31. aug. 2019
Af Marianne Singer

Kronprins Frederik havde særlig rolle under kongelig fejring

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/fre.jpg
Foto: Ritzau Scanpix
Sammen med de andre faddere til prinsesse Ingrid Alexandra fik kronprins Frederik en fin opgave under prinsessens konfirmation på Oslo Slot.

Under prinsesse Ingrid Alexandras meget personlige og rørende konfirmation fik kronprins Frederik, ligesom de andre faddere til den norske tronfølger, en helt særlig opgave.

Ved slutningen af den en time lange gudstjeneste blev der bedt en bøn og derefter gik fadderne, kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria, kong Felipe, kong Harald, Marit Tjessem, prinsesse Märtha Louise, alle op for at tænde og sætte et lys ved alteret på den festlige dag.

Prinsessens brødre deltog også

Også prinsesse Ingrid Alexandras søskende, Marius Borg Høiby og prins Sverre Magnus, var med oppe og deltage i den stemningsfulde handling under den højtidelige gudstjeneste.

Efter lystændingen sang koret endnu engang og derefter blev slutsalmen sunget.

https://imgix.billedbladet.dk/fred.jpg
Foto: Ritzau Scanpix

Videre til frokost

Velsignelsen markerede slutningen af ceremonien og derefter forlod konfirmanden og gæsterne kirken for at forstætte til frokosten på slottet.

Med til den kongelige familiefejring i Norge var også prins Christian og kronprinsesse Mary.

Se alle billederne og læs alt om den kongelige konfirmation i BILLED-BLADET nr.36, der er på gaden torsdag den 5. september.

Læs mere om: