14. jun. 2020
Af Christinna Braun

Her er de kongelige børns fritidsinteresser

En del af de dejlige europæiske kongelige børn
En del af de dejlige europæiske kongelige børn
Foto: Martin Høien og MEGA
De europæiske kongelige børn har lige som alle andre forskellige fritidsinteresser, de dyrker. Her kan du læse nogle af dem.

Fodbold, ridning, klaver, hockey og skisport. Det er bare lidt af det, de royale børn kan lide at lave i deres fritid. Herunder kan du se, hvad nogle af de europæiske kongelige børn går op i.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys børn

Kronprinsparrets fire børn, Christian, Isabella, Vincent og Josephine, er lige som deres forældre meget aktive og nyder både at løbe Royal Run, stå på ski og spille fodbold i haven. Alle børnene spiller tennis og rider, men prinsesse Josephine er helt bidt af ballet. Prins Christian har også nydt at sejle - gerne sammen med kronprinsen, der også holder af vandsport.

Prins Joachim og prinsesse Maries børn

Prins Henrik og prinsesse Athena er ofte set med deres forældre til motorsportsarrangementer, som især deres far prins Joachim er helt vild med. Både prins Henrik og prinsesse Athena har kørt sæbekasseløb med mor og far som hjælp og heppekor. Derudover har prins Joachim fortalt, at både Henrik og Athena er meget interesserede i dyr.

Prins Joachim og grevinde Alexandras to børn prins Nikolai og prins Felix er ligeledes to aktive fyre, som blandt andet deltager i ECCO Walkathon med deres mor.

https://imgix.billedbladet.dk/20170519-classic_race_aarhus-tsl-0103_1.jpg
Prins Henrik og prinsesse Athena til sæbekasseløb.
Foto: Thomas Laursen

Kong Willem-Alexander og dronning Maximas børn

De tre hollandske prinsesser, Catharina-Amalia, Alexia og Ariane nyder alle at ride, spille hockey og spille klaver. De to ældste prinsesser, Catharina-Amalia og Alexia, synger også, mens lillesøster Ariane kan lide at tegne.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits børn

Den norske prinsesse Ingrid Alexandra er meget aktiv og nyder at stå på ski og dyrke kickboxing. Lillebror Sverre Magnus er også vild med skisport, men han kører også på BMX (cykel) og cross. Begge børn er glade for vandsport – især surfing – en interesse de deler med deres forældre.

Prins William og hertuginde Catherines børn

I det britiske kongehus findes også aktive børn, og prins William og hertuginde Catherines børn er ingen undtagelse. Prinsesse Charlotte går ifølge Hello Magazine til både gymnastik og ridning, mens storebror George er vild med tennis og musik. Som det ses på billedet, er prinsesse Charlotte heller ikke bleg for at gå til stålet, når det gælder fodbold.

https://imgix.billedbladet.dk/mega463462_049.jpg
Foto: MEGA

Læs mere om: