5. sep. 2020
Af Luise Marie Bekker

Janni Pedersens søde babyhistorie: Jeg kunne ikke slippe ham

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/janni_stor_beskaaret.jpg
Foto: Hanne Juul
Den hårde krimireporter Janni Pedersen fik sig en sød oplevelse ud over det sædvanlige i studiet. Se billederne her.

"Der er historier, der går så langt ind, at man slet ikke kan slippe dem."

Sådan indleder Janni Pedersen, 52, et opslag på sin instagramkonto, hvor hun har delt billeder fra en helt særlig og varm oplevelse i "Go'morgen Danmark"-studiet, hvor hun lige nu er barselsvikar for Louise Wolff.
Se billederne nederst i artiklen.

Under corana-tiden slap "Station 2"-redaktionen krimi for en stund og producerede to programmer til TV 2 om danskere fanget i udlandet.

De fik kontakt til Andreas Sidenius, der var strandet i Portugal i en ret træls situation.

Hans kæreste Catarina var i sit hjemland for at synge til flere koncerter. Corona kom, de bestilte fly retur til Danmark, men inden de nåede at flyve retur, fødte Catarina tre måneder for tidligt.

Janni Pedersens i daglige FaceTime-samtaler

"Lille Alban vejede nærmest ikke mere end en liter mælk. Andreas fortalte om sin frustration ved at stå på en parkeringsplads, mens hans kæreste fødte deres alt for tidligt fødte søn. Om at han ikke kunne besøge Alban og hvor lang tid, der gik, før han fik lov at holde ham. For på hospitalet måtte han ikke komme ind, kun én forælder måtte være i kuvøse afdelingen på grund af corona. Så Andreas sad i Catarinas mormors lejlighed med kaffe og smøger og var noget frustreret. Hvad de var udsat for undervejs, var ved at æde ham og Catarina op. Så vi tog i perioden daglige FaceTime-samtaler, " skriver Janni, der blev helt rørt af det unge pars situation.

Hun er selv mor og bedstemor.

Janni Pedersen: Jeg slap ikke Alban

"Bedstemor her, som jo ikke var følelsesmæssigt involveret i ham, kunne give nogle råd, bede ham om at mande sig op og være en skulder. Så det gjorde vi. Talte dagligt. Da jeg begyndte på "Go'Morgen Danmark" havde vi ham gennem ad to omgange. På dagen, hvor han første gang fik lov til at holde lille Alban, og da hele familien endelig var samlet. Og nu er de retur i Danmark. Og var med i den røde sofa i dag. Og ja - det var dejligt. Og ja - jeg slap stort set ikke Alban, efter jeg først fik ham i armene. Der er historier, man ikke kan slippe. I dag var jeg glad for at få sat punktum. Og ja - jeg skal godt nok se lille Alban igen," skriver hun.

Læs mere om: