1. okt. 2020
Af John Lautrup

Søren Ryge: Derfor mistede jeg lysten

Søren Ryge
Søren Ryge
Foto: Hanne Juul
Søren Ryge er med sine 75 år begyndt at føle sig gammel, og han var bange for, at seerne skulle opdage det. Derfor stoppede han sine direkte haveprogrammer.

Søren Ryge, 75 år, havde egentlig tænkt sig, at han skulle blive ved med at lave sit direkte have-program mange år endnu. Men så skete der langsomt noget, som fik ham til at sige stop.

- Jeg er begyndt at føle mig gammel. Det er kommet snigende. Ikke at jeg føler mig syg og elendig, men min energi er blevet mindre. Det er ikke sådan, at jeg absolut ingenting orker .., men jeg gider ikke, siger han.

Søren Ryge understreger, at det er helt udramatisk. At han ikke har den ringeste dårlige samvittighed over, at han nu lader dele af haven passe sig selv og dropper nogle af sine mange staudebede.

- For et par år siden var det mig en selvfølgelig fryd at hakke og luge og plante stauder i fire timer, men det er det altså ikke mere. Og jeg er heldigvis sådan indrettet, at det ikke efterlader mig med nogen som helst form for stress eller ærgrelse. Jeg er egentlig ret ligeglad, siger han.

For Søren Ryge er energi og lyst tæt forbundne kar, og uden energi var han bange for, at seerne skulle opdage, at hans havevandringer ikke længere var båret af samme lyst som tidligere. Hvilket han er alt andet end ligeglad med, og derfor valgte han at stoppe på toppen, mens seertallene stadig var skyhøje.

– Jeg havde det sådan, at jeg skal glæde mig til næste onsdag, hvor vi skal sende direkte igen. Men lige så stille kom det snigende, at jeg tænkte: “Åh nej, nu er der kun tre dage til”. Ikke fordi jeg ikke ved, at jeg kan finde på noget at sige, men min “glæden sig til” har ikke været den samme, fortæller han.

Læs mere om: