6. feb. 2021
Af Helle Skram de Fries

Kirsten Olesen nomineret til fornem pris

Kirsten Olesen.
Kirsten Olesen.
Foto: Birger Storm
Den 71-årige skuespiller er blandt de nominerede til Teaterpokalen
Teaterbranchen er hårdt ramt af restriktioner. Alligevel er det lykkedes at levere scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet.
Det oplyser Foreningen Danske Teaterjournalister i en pressemeddelelse. Her glæder foreningen sig over at den også i år kan uddele Danmarks ældste scenekunstpris – Teaterpokalen.

Nomineret for Et tysk liv

Blandt de i alt seks nominerede er den 71-årige skuespiller Kirsten Olesen for forestillingen ”Et tysk liv” på Det Kongelige Teater. Her spiller hun Goebbels´ sekretær, Brunhilde Pomsel, i Christopher Hamptons monolog. En forestilling der, efter planen, skal på turné til foråret.

Måske to gange hyldest

Når restriktionerne tillader det, vil prisen blive overrakt til vinderen ved en mindre højtidelighed. Skulle valget falde på Kirsten Olesen har hun hele to gange hyldes til gode. 12. januar var det nemlig 40 år siden, hun blev fastansat på Det Kongelige Teater. Fejringen af dette jubilæum er også udsat til senere.

De øvrige nominerede

Nomineret til Teaterpokalen 2020 er desuden: Solodanser Kizzy Matiakis, Blixen og Sylfiden, Det Kongelige Teater Skuespiller Esben Smed, Hamlet, Det Kongelige Teater
https://imgix.billedbladet.dk/20190828_pg_svend_prisen_0302_1.jpg
Foto: Peter Grosen.
Skuespiller Marie Knudsen Fogh, Det gode vs. det onde, Alle mulige ting til salg og Revolution i kommunen, Aalborg Teater Skuespiller Jakob Madsen Kvols, Et Juleeventyr, Aarhus Teater Scenograf David Gehrt, Ordet, Aarhus Teater.

Fakta om Teaterpokalen

Teaterpokalen uddeles en gang om året af Foreningen Danske Teaterjournalister. Teaterpokalen er en af Danmarks ældste teaterpriser. Pokalen gives for en enestående scenisk præstation i den forløbne sæson, og kunstnere fra alle led i den scenekunstneriske proces kan nomineres. Prisen er indstiftet i 1933 af Teatermedarbejderforeningen.

Læs mere om: