23. feb. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

DR-profil skifter til TV 2

Ask Rostrup
Ask Rostrup
Foto: DR
Det er DR's Ask Rostrup, som fremover skal være chefredaktør på TV 2 News.

TV 2 News har fået ny chefredaktør, og det er et velkendt ansigt.

Det er nemlig tv-vært Ask Rostrup, som har fået det nye job efter en rokade på netop TV 2 News.

Snart 55-årige Ask Rostrup skifter til konkurrenten efter 14 år i DR, hvor han har været vært på blandt andet TV Avisen, ”Langt fra borgen” og en række valgprogrammer.

Han siger farvel til kollegaer og venner i DR med stor taknemmelighed for samarbejdet gennem årene.

- Samtidig glæder jeg sig til at stå i spidsen for landets førende nyhedsmuskel og til at blive en del af et sjældent, næsten frygtindgydende, kompetent hold af tv-folk. Vi skal formidle virkeligheden, som den folder sig ud, og vi skal sætte dagsorden, siger Ask Rostrup i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 NEWS for mig det perfekte match.

Ask Rostrup bor i Espergærde, og han er gift med Dorte Carlsen, der er sygeplejerske. Sammen har de tre voksne børn i alderen 21-29, og for fem måneder siden blev de bedsteforældre til barnebarnet Ellen.

Ask Rostrup overtager jobbet som chefredaktør på TV 2 News efter Ulla Pors, der for nylig er blevet nyhedsdirektør. Han begynder i sit nye job til april.

Læs mere om: