8. mar. 2021
Af Marianne Singer

Märtha Louise deler skøn selfie med mor: Jeg er så stolt af dig

Prinsesse Märtha Louise.
Prinsesse Märtha Louise.
Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Märtha Louise hylder sin elskede mor, dronning Sonja, på Kvindernes Internationale Kampdag.

Verden over bliver Kvindernes Internationale Kampdag mandag fejret på forskellig vis.

Blandt dem, der markerer den vigtige dag, er også norske prinsesse Märtha Louise, der deler en skøn selfie af sig selv med sin mor, dronning Sonja, og hylder hende på forrygende vis.

Et kæmpe forbillede

Således skriver prinsesse Märtha Louise, hvordan hendes mor på mange måder er hendes forbillede, fordi hun blandt andet har kæmpet så hårdt for sin plads som kronprinsesse, da kongehuset stadig var mandsdomineret.

Og fordi hun i dag er en stærk og uafhængig kvinde, hvis meninger bliver værdsat.

"Den vigtigste person, der har vist mig denne udholdenhed, er min mor, dronning Sonja, som har været et fyrtårn for kvinders rettigheder hele mit liv. Jeg har set hende kæmpe for at finde fodfæste, kæmpe for bare at få et kontor og en plads ved bordet i en mandsdomineret organisation, hvor kvinder ikke havde nogen plads som Kronprinsesse, til at blomstre op til den, hun er i dag; en stærk og uafhængig kvinde, hvis meninger bliver værdsat og anerkendt som dronning.

Hun har altid set andre kvinder, kæmpet for dem og løftet dem, ændret organisationen fuldstændigt sammen med min far (ja, vi har også brug for mænd) til en ligestillet organisation.

Jeg er virkelig stolt af dig, mor, for fortsat at være med til at gøre en forskel og for at være sådan en stærk kvinde, at kende dine mål og gøre det klart for alle omkring dig, at kvinder er vigtige for at få alle til at trives.

Jeg vælger at udfordre for at fortsætte hendes arv. Hver dag. Strong is the new pretty! ?????❤️

#choosetochallenge #iwd2021," skriver prinsesse Märtha Louise blandt andet.

Fejrer alle kvinder

Hele opslaget lyder således:

"I dag fejrer vi kvinder og alt det vidunderlige, vi mestrer og tilføjer til alle områder rundt omkring i verden og til livet generelt. Det er i dag en dag, hvor vi tale højt om kvinders rettigheder og vores medfødte ret til ligestilling på alle områder i livet, der er blevet krænket gennem generationer.

For mig er hver dag en International Kvindedag, hvor jeg fejrer kvinders genialitet, hvor vi kender vores værd og fortsætter med at holde hovedet oppe, tale vores sag og fortsætter med at være tålmodige med dem, der endnu ikke forstår, og giver dem mulighed for at blive opdateret.

Den vigtigste person, der har vist mig denne udholdenhed, er min mor, dronning Sonja, som har været et fyrtårn for kvinders rettigheder hele mit liv. Jeg har set hende kæmpe for at finde fodfæste, kæmpe for bare at få et kontor og en plads ved bordet i en mandsdomineret organisation, hvor kvinder ikke havde nogen plads som Kronprinsesse, til at blomstre op til den hun er i dag; en stærk og uafhængig kvinde, hvis meninger bliver værdsat og anerkendt som dronning.

Hun har altid set andre kvinder, kæmpet for dem og løftet dem, ændret organisationen fuldstændigt sammen med min far (ja, vi har også brug for mænd) til en ligestillet organisation.

Jeg er virkelig stolt af dig, mor, for fortsat at kæmpe for ændring og for at være sådan en stærk kvinde, at kende dine mål og gøre det klart for alle omkring dig, at kvinder er vigtige for at få alle til at trives.

Jeg vælger at udfordre for at fortsætte hendes arv. Hver dag. Strong is the new pretty! ?????❤️
#choosetochallenge #iwd2021", skriver prinsesse Märtha Louise i opslaget, som BILLED-BLADET har fået lov at dele.

Læs mere om: