8. jun. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Efter ny video: Skarp kritik af kronprinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria
Kronprinsesse Victoria
Foto: Aller Foto
Ikke alle er helt tilfredse med, at kronprinsesse Victoria nøjedes med at sende en videohilsen i stedet for at møde fysisk op til en stor jubilæumsfejring for nylig.

Kronprinsesse Victoria var ikke fysisk til stede i Göteborg, da byen for nylig fejrede 400 året for grundlæggelsen.

Videohilsen fra kronprinsesse Victoria

I stedet for at komme til Sveriges næststørste by i den fornemme anledning sendte Victoria en videohilsen via kongehusets Instagram-konto.

– Prins Daniel og jeg har så mange fine minder fra jeres by, og vi havde virkelig set frem til at besøge jer i dag. Men da det nu ikke var muligt, så er jeg dog glad for at kunne sende denne hilsen, her fra Logården ved det kongelige slot i Stockholm, lyder det venligt fra Victoria i videoen, og hun fortsætter.

Stolthed i byen

– I göteborgere er kendte for at være stolte af jeres by. Og med rette. Så meget af det, som har formet Sverige, som opbyggede vores velstand og prægede vores kultur, er kommet fra jer, siger kronprinsessen i sin særlige hilsen, der ikke er blevet lige vel modtaget af alle i Göteborg.

Stor skuffelse i Göteborg

Faktisk har mange i byen været meget skuffede over, at hverken kongeparret eller kronprinsessen tog turen fra Stockholm til storbyen Göteborg for at markere 400-året.

Göteborgs-Postens ledende skribent Johan Wanloo satte ord på utilfredsheden med, at kronprinsesse Victoria for eksempel blev hjemme i Stockholm i stedet for at komme til Göteborg og markere festdagen.

For dårligt af Victoria

Han mener, at kronprinsessen skulle have trodset pandemi-forsigtigheden.

- Der findes visse specielle lejligheder, hvor man bider tænderne sammen, lyder det fra Göteborg-Postens skribent, der mener, at Victoria ikke kan være bekendt at nøjes med blot at sende en videohilsen til Sveriges næststørste by på en så stor dag.

Ville gerne have royal glans

- Så er det mindste man kan kræve, at i det mindste nogen med lidt kongelig glans kæmper sig hertil. Det behøver ikke engang at være kronprinsessen. Vi ville sikkert have været tilfredse med prins Daniel, kommer det fra Göteborgs-Postens Johan Wanloo, der på vegne af mange andre i Göteborg understreger, at man i byen er vant til at folk fra Stockholm er ligeglade med Göteborg.

Læs mere om: