13. nov. 2021
Af Marie Krakau

Hvem holder masken: Fangede du disse ledetråde?

"Hvem holder masken?"
"Hvem holder masken?"
Foto: TV2 Danmark
Fem nye maskerede kendte indtog scenen lørdag aften i "Hvem holder masken?".

TV 2s nye underholdningsshow "Hvem holder masken?" har igangsat Danmarks største gætteleg. For hvilke kendte danskere gemmer sig bag de 10 forskellige maskeringer, der lørdag efter lørdag håber på at synge sig videre til næste uge og dermed hemmeligholde deres sande identitet så længe som muligt.

I programmets første udsendelse sidste lørdag måtte vi sige farvel til første deltager "Robot", der viste sig at være sange og skuespiller Jimmy Jørgensen.

I aftes var det så Svane, der måtte afsløre sit sande jeg. Bag Danmarks nationalfugl gemte Jesper Binzer sig. Ingen af de fire detektiver Mille Dinesen, Peter Frödin, Sofie Jo Kaufmanas og Frederik Cilius gættede rigtigt, da de indgav deres endelige bud på Svanes identitet.

Alt i "Hvem holder masken?" kan være ledetråde om, hvem de kendte bag maskerne er, men der kan også snige sig ting ind i videoerne med ledetrådene, der vises før de maskerede kendtes optrædener, som præsenterer sig som ledetråde, men som blot er vildspor eller som de kendte gør eller siger, blot for at forvirre.

Falkeblikket skal derfor indstilles skarpt mod skærmen, hvis man vil have det hele med.

Vi har samlet nogle af de ledetåde, der blev præsenteret i program 2, for at du måske, måske ikke, kan komme tættere på, hvem der gemmer sig bag maskerne.

Men husk det er ikke nødvendigvis er alt, der viser sig at være ledetråde i sidste ende.

Æggemad:

Programmets første deltager Æggemad blev præsenteret i den indhegnede miniby "Hønsebyen", hvor hønsehuse stod rundt omkring i idylliske, grønne omgivelser.

Udenpå et hønsehus i Hønsebyen hang et billede af et hundehus med det tyrkiske flag ved siden af.

Æggemad fortalte, at han både er "hård og skrøbelig". Derudover sagde Æggemad "jeg er flere gange blev glædeligt overrasket over, hvor godt danskerne har taget imod mig".

Årstallet - eller måske nummeret 2007 - kom til syne, da fire æg blev hentet ud af et hønsehus.

Mens agenterne står med en høne i favnen, er det en tøjdyrs-flamingo Æggemad står med.

Æggemad sagde, at for ham betyder æstetikken alt.

Efter Æggemad havde optrådt med sangen "Valerie", fik detektiverne i både studiet og hjemme bag tv-skærmen denne ledetråd direkte fra Æggemad selv: "Jeg har altid været den mindste, men på scenen har jeg også været den ældste".

Bulldog:

I Bulldogs video sagde han, at han udtrykker "styrke, stabilitet og kraft", og derfor kan han godt virke skræmmende samt indgyde respekt.

På toppen af Bullddogs hoved var en rødblond midterskilning.

Bulldog fortalte, at han "gør mindre end jeg gjorde før" alt imens seerne så ham spille billiard. Herefter lød det fra Bulldog "men ingen skal være i tvivl om, at jeg godt kan lide at være menneskets bedste ven - især familiens".

Udover billiard spillede Bulldog golf og basketball, og sagde, at han kunne flere tricks end de fleste andre med en bold.

Detektiverne var i tvivl om, hvorvidt Bulldogs jyske accent var ægte, eller om det var et vildspor.

Efter Bulldog havde sunget "Jeg vil lade lyset brænde", kom denne ledetråd: "Målet har i mange år været rødt og hvidt".

Rose:

Rose kunne ses med en selfiestang både alene, hvor der på væggen bag hende tydeligt stod #ROSE, og herefter sammen med agenterne, som hun tog en selfie sammen med.

Hun fortalte, at hun "var på toppen" over at være her. Hun fortalte desuden, at hun havde fundet kærligheden, og at passionen altid havde været der.

Rose sagde, at hun havde sin egen måde at vise skønhed på. Hun har "i en tid været nødt til at gå i dvale og være fri som en sommerfugl".

Flere gange kunne Rose ses løbe i videoen, og til sidst sagde hun "alle ved, at roser har torne, og det har jeg også. Jeg bruger dem til at kæmpe for min ret, både på den korte og den lange bane".

Rose blev vist i mange forskellige omgivelser bl.a. på en moderne, stejl trappe, i et mere råt beton miljø og ganske kort i en tattoo-shop.

Efter at have sunget "I will survive" gave Rose os denne ledetråd: "Roser er røde, violer er blå, folk har dømt mig, for det jeg havde på".

Søstjerne:

Aftenen blev rundet af med Søstjerne der indtog scenen i højt humør og med kram til vært, Ibi Støving.

Lige før introduktionsvideoens start bad Ibi Støving seerne "holde godt øje med Søstjernes ledetråde eller stjernetegn".

Søstjerne blev i videoen præsenteret i et akvarium, men han havde lidt svært ved at starte sin intro, da hans dykkerbriller duggede.

Søstjerne fortalte, at han ser sig selv som "slank og veltrænet", og at han elsker vand i så høj en grad, at han har været livredder.

Med en "Spørge Jørgen"-bog i den ene hånd og en mikrofon i den anden stillede han spørgsmål til en af agenterne. Han fortalte, at han stiller mange spørgsmål til livet - hvilket nogen synes nok er "lidt for mange".

Stjernen bag masken kommer fra et hjem med klaver, men det klaver fungede aldrig for ham - han ville heller være landmand. Dette blev sagt, mens agenterne spillede på koklokker. Søstjerne selv gav den gas i midten med en mikrofon.

Til sidst dansede Søstjerne og de to agenter i en rundkreds, mens han pointerede, at han har mange lange arme, og at hans arbejde har mange facetter.

Efter at have optrådt med sangen "It's a sin" lokkede Ibi Støving denne ledetråd ud af Søstjerne: "Ja, lige nu går det meget godt. Men i 1997 der var jeg helt flad".

Er du kommet nærmere, hvem du tror, der gemmer sig bag de fire masker?

Læs mere om: