25. dec. 2021
Af Marie Krakau

Alle Frederik og Marys private julebilleder: Overraskelse på overraskelse

Kronprinsfamilien til prins Christians konfirmation
Kronprinsfamilien til prins Christians konfirmation
Foto: Hanne Juul
Kronprinsparret har delt masser af private billeder i løbet af december, og de har budt på mange overraskelser.

I løbet af juletiden har kronprinsfamilien flittigt delt private glimt på kongehusets sociale medier, og det har resulteret i flere overraskelser.

Kronprinsfamilien har hver adventssøndag sendt en hilsen, akkurat som de gjorde det sidste år.

Julemåneden blev skudt i gang

Første private julebillede kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine delte, var af deres smukke adventskrans med første lys tændt. Med et ønske om en rigtig glædelig første søndag i advent, blev det startskuddet til de mange fine private julebilleder måneden igennem.

Hvem fotografen bag billedet var, fremgik ikke af opslaget.

Josephine indtog hovedrollen

Første store overraskelse kom, da kronprinsfamilien ugen efter ønskede glædelig anden søndag i advent. Det gjorde de med en video af deres endnu ikke pyntede træ i Frederiks VIIs Palæ på Amalienborg, der efter et hurtigt klip nu er pyntet med julekulger i alskens farver, hvide lys og en farvet lyskræde, der omkranset grantræets stamme.

Til tonerne af Kelly Clarksons "Underneath the Tree" forvandles juletræet på et splitsekund fra bart til julepyntet. Det var dog ikke juletræet i sig selv, der overraskende de fleste, men fotografen bag den flot redigerede video.

Bag klipning og optagelse stod Mary og Frederiks yngste datter, prinsesse Josephine på 10 år. På de sociale medier fik hun stor ros med på vejen for både redigering, men også opfindsomhed. Ligesom mange var vilde med den lette stemning, der var i opslaget.

Kronprinsessens private hilsen

Der kom hele to søde hilsner fra kronprinsfamilie, da det blev tredje søndag i advent. Hele familien på seks delte skønne pletskud af deres julepyntede hjem i Frederik VIIs Palæ på Amalienborg. Billederne afslørede, at det er de klassiske julefarver rød og guld samt elementer som trommer, nøddeknækkerene og grene samt andre naturelementer, der er gennemgående tema i julepynten hjemme i privaten.

Kronprinsesse Mary delte noget overrakende en sød, personlig hilsen på Facebook. Her postede hun billeder af sin og familiens border collie Grace, der havde været på en smuk aftentur i et julepyntet indre København. Til billedere skrev hun: "Julestemningen breder sig i hele byen, og det gør en regnfuld aftentur med Grace lidt mere hyggelig. Glædelig tredje søndag i advent".

Hundehvalpene stjal alles hjerter

Decembers sødeste nyhed kom kronprinsfamilien med fjerde søndag i advent, hvor de benyttede lejligheden til at introducere deres nye medlemmer af familien: to nuttede hundehvalpe, der er unger af familiens hund Grace.

Hvalpene var kommet til verden seks uger forinden "til stor glæde for os alle sammen", som det lød i opslaget. Ligesom hvalpene havde stjålet Mary, Frederik, Christian, Isabella, Vincent og Josephines hjerter, tog de også kegler på de sociale medier, hvor kongehusets følgere lod til at være lige så begejstrede, som kronprinsfamilien selv.

Billederne af de søde, små hvalpe var taget af mor og søn, kronprinsesse Mary og prins Vincent.

Billeder gemte på glædelig nyhed

Lillejuleaften var der igen en julehilsen til danskerne fra kronprinsfamilien. Denne gang blev den sendt fra Marselisborg Slot, hvor familien skulle fejre jul sammen med dronning Margrethe.

På billederne sås de fire kongelige børn i færd med at pyntet det kæmpestore juletræ sammen med dronning Margrethe. Derudover bestod hilsenen også af stemningsfulde billeder af et flot snedække ved slottet.

Billederne gemte på en glædelig nyhed, for fotografren bag var kronprinsesse Mary. Hun var ni dage forinden - d. 15. december - testet positiv for covid-19, men billederne afslørede, at kronprinsessen heldigvis var blevet rask, og kunne fejre jul i familiens skød.

Læs mere om: