31. jan. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Eksperter i tv: Det blev et problem for Mary

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Jesper Sunesen
Da kronprinsesse Mary blev kendt for at sætte fokus på mode og design, var det ifølge eksperter et problem for hende. Det blev dog meget hurtigt løst.

Der er i dag for alvor blevet taget hul på markeringen af kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag nu på lørdag den 5. februar.

Som et led i markeringen kan man i aften klokken 20.00 på TV 2 se dokumentaren ”Mary – kronprinsesse med hjertet”.

Kronprinsesse Mary blev modeprinsesse

Her stilles der blandt andet skarpt på, at kronprinsesse Mary kort efter sit og kronprinsens bryllup i 2004 kastede sig over arbejdet.

Til at begynde med blev hun i høj grad forbundet med dansk design og mode, og mange steder blev hun kaldt ”modeprinsessen”.

Det blev i mange eksperters øjne et problem for Mary, hvilket der sættes fokus på i aftenens TV 2-dokumentar ”Mary – kronprinsesse med hjertet”.

- Det er noget, der begynder at blive lidt et problem, siger historiker og kongehus-ekspert Lars Hovbakke Sørensen i TV 2-dokumentaren, og han bakkes op af endnu en ekspert på området Thomas Larsen.

- Modeprinsessen, det er for snævert. Altså man skal også vise, at man tager sig af andre og vil jeg tillade mig at sige vigtigere ting, lyder det fra Thomas Larsen.

Kronprinsesse Mary og hendes rådgivere havde dog en fornemmelse for, hvad der skulle ske, og man begyndte ifølge Thomas Larsen hurtigt at justere kursen.

Et skelsættende år for kronprinsessen

I 2007 stiftedes Mary Fonden, hvor der blandt andet var fokus på anti-mobning og trivsel hos børn samt meget, meget andet godt.

Og i 2009 blev kronprinsessen for alvor involveret i arbejdet for at sætte fokus på piger og kvinders rettigheder.

Læs mere om: