11. maj. 2022
Af Christinna Braun

Kong Konstantin og dronning Sofias lillesøster fylder 80: Hvem er prinsesse Irene?

Fotomontage. Kong Konstantin til prins Philippos' bryllup i 2021 samt dronning Sofia og prinsesse Irene til Konstantin og Anne-Maries guldbryllup i 2014. 
Fotomontage. Kong Konstantin til prins Philippos' bryllup i 2021 samt dronning Sofia og prinsesse Irene til Konstantin og Anne-Maries guldbryllup i 2014.
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Irene af Grækenland fylder 80 år den 11. maj.

Prinsesse Irene af Grækenland og Danmark fylder 80 år den 11. maj.

Hendes storebror og storesøster er konge og dronning, mens hun selv lever et mere isoleret og privat liv.

Prinsesse Irene blev født den 11. maj 1942 i Cape Town i Sydafrika, som datter af kong Paul af Grækenland og hans hustru Frederike af Hannover.

Kongeparret havde i forvejen børnene Konstantin og Sofia, og de tre søskende er stadig meget tætte den dag i dag.

Prinsesse Irene har både bolig i Spanien, hvor hendes storesøster, Sofia, er tidligere dronning, og i Grækenland, hvor hendes storebror, Konstantin, er tidligere regerende konge.

Dermed kan hun være tæt på begge sine søskende, og hun er en selvsagt gæst, når der er fest i både den spanske og den græske kongefamilie.

Irene har dog valgt et mere privat liv end sine søskende, og hun har studeret både filosofi og arkæologi og spillet meget klaver, som hun holder meget af.

Prinsessen har aldrig været gift og har ikke stiftet familie, men hun har stadig en stor familie i sine søskendes børn og børnebørn, som hun også er tæt med og på.

Hendes niece, dronning Sofias datter Cristina, har opkaldt sin datter efter Irene som en sød hyldest.

På billedet herunder ses dronning Sofia og prinsesse Irene med deres nevø, kong Konstantins ældste søn kronprins Pavlos, til prins Philippos' bryllup i 2021.

https://imgix.billedbladet.dk/_han0586art.jpg
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: