16. jun. 2022
Af

Dronning Maxima når nærmest kun at mellemlande: Vildt program inden fest i Norge

Dronning Maxima.
Dronning Maxima.
Foto: Mega
Dronning Maxima har en fuldtpakket kalender i dagene op til fødselsdagsfesten for prinsesse Ingrid Alexandra i Norge.

Dronning Maxima er blandt de mange fornemme gæster, der kommer til Norge og lidt forsinket fejrer prinsesse Ingrid Alexandras 18-års fødselsdag fredag.

Her har prinsessens farfar og farmor, kong Harald og dronning Sonja, nemlig inviteret til gallamiddag på kongeslottet og blandt gæsterne er altså det hollandske kongepar og deres ældste datter, prinsesse Amalia.

Dronning Maxima kommer nærmest direkte fra opgave til Norge.

Den 50-årige hollandske dronning har nemlig brugt dagene op til den store fest i Afrika, hvor hun har besøgt Elfenbenskysten og Senegal.

Besøgene er i FN-regi, hvor dronning Maxima er udpeget til generalsekretærens særlige advokat for inklusiv finansiering til udvikling (UNSGSA).

Hovedtemaerne for begge besøg er økonomisk sundhed og videreudvikling af overkommelige og sikre digitale finansielle tjenester, især for dårligt stillede grupper som små (landbrugs) virksomheder og kvinder. De kan, som det er nu, ikke trygt spare op og skabe en økonomisk buffer, ikke ansøge om et lån for at drive deres forretning og ikke forsikre sig mod for eksempel afgrødesvigt eller sygdom, oplyser det hollandske kongehus.

Dronning Maxima ankom til Elfenbenskysten søndag den 12. juni og rejste videre til Senegal den 15.

Besøget i Senegal afsluttes torsdag den 16. og dagen efter, fredag den 17. juni, skal dronning Maxima altså feste i Norge.

Læs mere om: