11. aug. 2022
Af Marianne Singer

Uventet melding fra Hollands tronfølger prinsesse Amalia: Det er ikke noget for mig

Prinsesse Amalia sammen med sin far, kong Willem-Alexander.
Prinsesse Amalia sammen med sin far, kong Willem-Alexander.
Foto: Mega
Til manges overraskelse har den hollandske tronfølger, prinsesse Amalia, valgt ikke at melde sig ind i en studenterforening i forbindelse med sin universitetsstart.

Det hollandske kongehus har, ifølge NL Times meldt ud, at Hollands tronfølger, prinsesse Amalia, 18, ikke ønsker at blive medlem af studenterforeningen, når hun om kort tid starter sit studium på Amsterdams Universitet, Universiteit van Amsterdame, med et bachelorprogram indenfor fagene politik, psykologi, jura og økonomi (PPLE).

Det meddeler hoffets presseenhed RVD.

Groft og nedladende

Prinsesse Amalia, der kommer til at bo sammen med andre studerende, havde i sin nyligt udkomne biografi ellers sagt, at hun godt kunne tænke sig at melde sig ind i en studenterforening, ligesom hendes far, kong Willem-Alexander, gjorde i sin studentertid.

Prinsessens beslutning kommer kort efter, at universitetets studenterforening, Amsterdamsch Studenten Corps, er blevet anklaget for sexime i forbindelse med flere lækkede videoer, hvor man ser mandlige medlemmer af studenterforeningen kalde kvinder for blandt andet "sædspande" og "ludere".

Studenterforeningen tilknyttet prinsesse Amalias universitet består af Amsterdamsch Studenten Corps, og for kvinder, Amsterdamsche Vrouwen Studenten Vereeniging.

RVD har ikke kommenteret på, hvorfor prinsesse Amalia ikke vil være medlem af universitetets studenterforening.

Læs mere om: