28. sep. 2022
Af

Vender tilbage til udgangspunktet: Nikolaj Coster-Waldau har sagt ja

Nikolaj Coster-Waldau.
Nikolaj Coster-Waldau.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Nikolaj Coster-Waldau vender tilbage til der, hvor det hele begyndte for ham: Rollen som Martin i "Nattevagten".

Når Ole Bornedal i disse dage indspiller sin film "Nattevagten – Dæmoner går i arv", som er en opfølger til instruktørens "Nattevagten" fra 1994, har han gamle kendinge med på rollelisten.

Nikolaj Coster-Waldau, der fik sit absolutte gennembrud i rollen som Martin i "Nattevagten", vender nemlig tilbage til rollen, der foruden det folkelige gennembrud sikrede ham en nominering til årets bedste hovedrolle ved Bodilfesten året efter.

Hovedpersonen i "Nattevagten – dæmoner går i arv" er Martins datter, Emma, der har taget jobbet som nattevagt på Retsmedicinsk Institut, hvor hendes forældre, Martin og Kalinka, næsten endte deres dage for 30 år siden.

Hendes mor kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord, da Emma var lille, og hendes far lever i dag som en skygge af sig selv, oplyser Nordisk Film Produktion, der står bag den nye film.

– “Nattevagten” blev en langt større succes end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internationalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkeligheden kunne relatere til: Nedenunder suspense, gys og rædsel var det også en generationshistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeligt anarki af sig! Først derefter kunne de to drenge, Jens og Martin, blive voksne, forklarer instruktør Ole Bornedal, der glæder sig til at vende tilbage til universet fra "Nattevagten", og fortsætter:

– Nu er tiden moden til at vende tilbage til de to – og de nye generationer, der omgiver dem. "Nattevagten – Dæmoner går i arv" handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generationer.

Filmen har netop påbegyndt indspilningerne, der foregår i Aarhus og København, og får efter planen premiere 1. juledag 2023.

Læs mere om: