11. okt. 2022
Af Marie Krakau

Sidst skabte det stort drama: Nu vender Tinka tilbage med nyt tiltag

Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson som Tinka og Lasse i "Tinka og Kongespillet" fra 2019. 
Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson som Tinka og Lasse i "Tinka og Kongespillet" fra 2019.
Foto: Per Arnesen/TV 2
Snart skal halvnissen Tinka igen på eventyr, når TV 2 blænder op for årets julekalender.

Der er under to måneder til, at tv-julekalenderne gør deres indtog. Og når TV 2 blænder op for deres kalender er det med et nyt eventyr om halvnissen Tinka.

Tinka, der spilles af Josephine Højbjerg, stiftede seerne første gange at bekendtskab med i 2017, hvor første julekalenderne om halvnissen, der skulle på en farlig færd for at forene nisser og mennesker blev sendt.

“Tinkas juleeventyr” tog seerne med storm, og to år senere, i 2019, kom opfølgeren i form af “Tinka og Kongespillet”.

Nu er Tinka snart tilbage, når nyeste skud på julekalender-serien, “Tinka og Sjælens Spejl”, har premiere på 1. december på TV 2.

Skabte stort drama

Da anden del om Tinka, Lasse, Nille Skrædder, Fileas og Ingi blev sendt i 2019 introducerede TV 2 et helt nyt julekalender-tiltag. Sideløbende med julekalenderen kunne man samle kort med motiver fra julekalendere.

Og som traditionen følger med sådan en slags samlinger, var ikke alle samlekort lige nemme at få fingrene i. Særligt “Nissehuekortet” skabte stort drama. Det vat nemlig sjældent og vanskeligt at få fingrene i, men fik man det, var man så heldig at det udløste en gratis Tinka-nissehue.

Tinkas markante nissehue var der dog så stor rift om, at nyheder om børn og voksne på jagt efter nissehuen - både med eller uden gyldigt Nissehuekort - blev et stort samtalemne december igennem.

Godt nyt

Nu har TV 2 så godt nyt til alle dem, der ønsker sig en nissehue som Tinkas. I år kan den nemlig købes, så man ikke skal samle eller bytte sig til et Nissehuekort.

Nissehuen kommer til at koste 12 kroner. Og der vil igen i år ligeledes være mulighed for at samle mærke og købe et samlealbum. Samlealbum og samlemærke har været en fast del af tv-julekalender-traditionen på TV 2 siden "Tinka og Kongespillet" fra 2019.

I 2020 kunne seerne samle mærker da "Juleønsket" fra 2015 blev genudsendt, og sidste år var det "Kometernes Jul", der blev suppleret med samlealbum og -mærker.

Varm op med de gamle kalendere

Når “Tinka og Sjælens Spejl” vender tilbage efter tre år, kan fans godt glæde sil til gensyn med Fileas (Christian Tafdrup), Nille Skrædder (Neel Rønholt), Falke (Viilbjørk Agger Mallling) og mange flere fra det elskede univers. Tinkas tro følgesvend menneskedrengen Lasse, spillet af Albert Rosin Harson, er naturligvis også med, ligesom Ellen Hillingsø er tilbage som den onde Ingi.

Som optakt til “Tinka og Sjælens Spejl” kan de to første julekalendere ses på TV 2 Play allerede fra 1. november.

Læs mere om: