8. nov. 2022
Af Sofie Nymand

Efter ændring i Märtha Louises kongelige rolle: Her vil hun og familien fremover være til stede

Prinsesse Märtha Louise med sin forlovede Shaman Durek 
Prinsesse Märtha Louise med sin forlovede Shaman Durek
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
Norske prinsesse Märtha Louise vil i fremtiden ikke repræsentere kongehuset. Alligevel vil hun være til stede ved flere kongelige begivenheder.

Prinsessen Märtha Louise har valgt at frasige sig sine officielle pligter.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse tirsdag.

Beslutningen er taget i samråd med kongen og den nærmeste kongelige familie, og det involverer en stor ændring for prinsessen, der i fremtiden ikke skal repræsentere det norske kongehus.

I pressemeddelelsen bliver det dog understreget, at Märtha Louise beholder sin titel som prinsesse, og at hun stadig vil deltage i en række kongelige begivenheder.

Derfor vil vi også stadig se Märtha Louise, hendes tre døtre og hendes forlovede, Shaman Durek, ved offentlige arrangementer.

”Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterede begivenheder, såsom fødselsdagsfejringer - eller visse store sportsbegivenheder, hvor det er tradition for, at kongefamilien deltager sammen.”

Prinsesse Märtha Louise forklarer sin beslutning om at frasige sig sine kongelige pligter med, at hun ønsker et mere tydeligt skel mellem sine forretningsaktiviteter og sin plads i kongefamilien.

Læs mere om: