8. jan. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Han er en central figur i Matadorerne: Klaus Bondam afslører familiær relation til kendt dansker

Isak Glückstadt og C. F. Tietgen i "Matadorerne" og Klaus Bondam. 
Isak Glückstadt og C. F. Tietgen i "Matadorerne" og Klaus Bondam.
Foto: DR og Ritzau/Scanpix
I afsnit to af DR's nye dramadokumentarserie "Matadorerne" kommer det frem, at Klaus Bondam har en familiær relation til en af de datidens fremtrædende finansmænd.

I DR’s nye dramadokumentarserie ”Matadorerne” kan man komme helt tæt på to af 1800-tallets finansielle sværvægtere, nemlig C. F. Tietgen og Isak Glückstadt, som i perioden kæmpede om at have mest magt.

Søndag aften sendes andet afsnit i serien, og her dukker skuespiller og politiker Klaus Bondam, 59, pludselig op. Han har nemlig en familieforbindelse til én af de to matadorer.

I familie med Tietgen

Det fortæller han i programmet, hvor den ene vært, Mia Wagner, møder ham på Strødam i Hillerød, som Tietgen lod opføre i 1800-tallet.

Tietgen og hans hustru, Laura, fik aldrig nogen børn, men de havde et nært forhold til nevøen Axel, der var søn af Lauras bror.

Det er netop denne Axel, der binder Klaus Bondam sammen med Tietgen, for Axel Jarl er Klaus Bondams oldefar, og dermed er Tietgen en slags reservetipoldefar, fortæller Klaus Bondam i andet afsnit af ”Matadorerne”.

Læs mere om: