24. jan. 2023
Af Liz Rørsig

DNA-stjernen Johanne Louise Schmidt efter stor beslutning: Sådan er mit liv nu

Johanne Louise Schmidt
Johanne Louise Schmidt.
Foto: Hanne Juul
Johanne Louise Schmidt er blevet freelancer, og det har været et stort og spændende skridt at tage.

Johanne Louise Schmidt fra TV 2-serien “DNA” har sagt farvel til sin faste kontrakt på Det Kongelige Teater, hvor hun har været i 10 år, for at blive freelancer. Det har været en stor livsændring for hende.
– At jeg er blevet freelancer er det hele værd, og nu kan jeg få mere plads til musikken i mit liv. Jeg synger meget og har altid gjort det. Inden jeg søgte ind på Skuespillerskolen, troede jeg, at jeg skulle synge på konservatoriet, fortæller Johanne Louise Schmidt til BILLED-BLADET.

Da punktummet for den faste ansættelse på Det Kongelige Teater skulle sættes i september sidste år med forestillingen “Den vægelsindede” og rollen som Lucretia, måtte den dygtige skuespiller desværre udgå på grund af en knæskade fire dage før premieren. Men nu er Johanne Louise Schmidt heldigvis kommet ud på den anden side og er fuld af fortrøstning, når det gælder kommende opgaver, og hun ser frem til alt det spændende, der venter.

– Jeg er et nyt og spirende sted og glæder mig til dette nye år. Også selv om jeg ikke véd, om pengene ruller ind. Jeg har knoklet i 13 år, siden jeg blev færdiguddannet og har nærmest ikke haft en pause – heller ikke under coronaen, hvor jeg arbejdede lidt. Jeg tror på, at alt det jeg har gjort, skal bære frugt, siger Johanne Louise Schmidt, der sidste år flyttede fra lejlighed til rækkehus sammen med kæresten Thomas Hwan og parrets datter, Allie.

Læs mere om: