19. mar. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

Danskere i verden skulle have haft en anden, kendt vært: Stéphanie Surrugue kom med på et afbud

Stéphanie Surrugue
Stéphanie Surrugue
Foto: Søren Jul Lamberth
Da ideen til DR-programmet "Danskere i verden" opstod for over tre år siden, var det en anden end Stéphanie Surrugue, der var udtænkt til at være vært.

Rejseprogrammer er populære, og hver søndag kan man lige for tiden krydre det at opleve verden gennem skærmen med noget historie og kultur i ”Danskere i verden”.

Stéphanie Surrugue er vært på programmet, hvor hun gennem seks afsnit besøger seks forskellige kontinenter og rejser i fodsporene på både nulevende og historiske danskere, der har sat et stort aftryk i verden.

Hun har masser af erfaring med at rejse rundt i verden som korrespondent for DR, men faktisk var det en helt anden DR-darling, der skulle have stået i spidsen for netop ”Danskere i verden”.

- Jeg kom faktisk med på et afbud, afslører Stéphanie Surrugue og forklarer, at man havde Anders Agger i kikkerten, da ideen til programmet opstod for over tre år siden.

- Han er lige det klogere end mig, så han kiggede i sin rejsekalender og indså, at han ikke både kunne lave ”Indefra med Anders Agger”, ”Anne og Anders” og rejse jorden rundt, samtidig med han også har en familie. Så kom corona, og da man genoptog projektet, ringede de til mig og spurgte, om jeg ville være vært, fortæller Stéphanie Surrugue.

Anders Agger
Anders Agger
Foto: Mikael Rieck

Foruden ”Danskere i verden” er hun i disse uger også aktuel med podcasten ”Verdensklassen”, hvor hun sammen med netop Anders Agger ringer til danskere ude i den store verden, der fortæller om deres liv.

- Jeg har aldrig arbejdet sammen med ham. Jeg har været i ”Mads & Monopolet” en gang sammen med ham, men jeg har fået en ny legekammerat. Vi har det så sjovt sammen, at jeg næsten ærgrer mig over, at vi ikke rejste jorden rundt sammen, fortæller Stéphanie Surrugue om kollegaen.

”Danskere i verden” kan ses hver søndag på DR1 og DRTV.

Læs mere om: