12. maj. 2023
Af Catja Klarskov

Husker du Mie fra de gamle Far til fire-film? Sådan ser Rudi Nielsens datter ud i dag

Rudi og Harald Nielsen 
Rudi og Harald Nielsen
Foto: Birthe Melchiors/Ritzau Scanpix
Rudi Nielsen slog igennem med rollen som Mie i de gamle ”Far til fire”-film.

Til november er det syv årtier siden, at den første ”Far til fire”-film havde premiere, men du husker muligvis stadig Lille Pers charmerende storesøster Mie fra det store lærred.

Kvinden bag hedder Rudi Nielsen, og så sent som i går var hun at finde på den røde løber, da Cirkusrevyen havde premiere på Dyrehavsbakken i Klampenborg. Og her havde hun følgeskab af en helt særlig person.

Der blev i perioden 1953 til 1961 udgivet otte af de originale ”Far til fire”-film. Her blev man blev lukket ind bag havelågen hjemme i rækkehuset hos Lille Per, Far, Søs, Ole, Mie og gode, gamle Onkel Anders, når han jævnligt kom på besøg.

Den sidste af de ikoniske spillefilm, ”Far til fire med fuld musik”, havde premiere i 1961, hvorefter Rudi Nielsen blev optaget på Privatteatrets teaterskole.

Blot få år senere – i 1963 – giftede skuespillerinden sig med sig med sit livs kærlighed, fodboldspilleren Harald Nielsen. Herefter valgte hun at indstille karrieren, og familien flyttede til Italien.

Parret var gift indtil Harald Nielsens død i 2015. Sammen fik de børnene Henrik og Heidi, og det var sidstnævnte, der gjorde sin mor følgeskab på den røde løber under gårsdagens premiere på Cirkusrevyen.

Rudi Nielsen med sin datter Heidi til premiere på Cirkusrevyen den 11. maj 2023. 

 
Rudi Nielsen med sin datter Heidi til premiere på Cirkusrevyen den 11. maj 2023.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: