17. maj. 2023
Af Christinna Braun

Alle de bedste billeder fra dagen: Kronprinsesse Mary besøgte de nye løvfrøer i Geding-Kasted mose

Kronprinsesse Mary på besøg i Geding-Kasted mose. 
Kronprinsesse Mary på besøg i Geding-Kasted mose.
Foto: Kaspar Wenstrup
Kronprinsesse Mary så ud til at nyde dagen i det fri.

Kronprinsesse Mary var trukket i fornuftigt tøj og gummistøvler, da hun den 17. maj besøgte de mange nye løvfrøer i Geding-Kasted mose i Tilst ved Aarhus.

Det er WWF Verdensnaturfonden, som kronprinsessen har været præsident for siden 2020, der har etableret et nyt hjem for løvfrøen, der mangler naturområder at leve og yngle i.

Kronprinsessen skulle på besøget til Geding-Kasted mose høre mere om arbejdet med at skabe levesteder for netop løvfrøen og andre dyr og fugle.

Se alle de bedste billeder fra kronprinsesse Marys besøg ved mosen i galleriet herunder.

De bedste billeder fra kronprinsesse Marys besøg i Geding-Kasted mose

Ved mosen har WWF etableret søer og vandhuller samt plantet buske og træer, som ifølge organisationen er perfekte forhold for den lille frø, der er Danmarks mindste af slagsen.

Og det ser ud til, at de små hoppende dyr nyder deres nye hjem.

WWF Verdensnaturfonden skriver således i pressemeddelelsen om arrangementet:

Omkring 200 løvfrøer. Så mange nye løvfrøer hopper sandsynligvis rundt i Geding-Kasted Mose ved Aarhus, hvor WWF Verdensnaturfonden har etableret søer og vandhuller og planet træer og buske for at skabe perfekte forhold for den lille næsten selvlysende grønne frø, der er totalfredet i Danmark. I 2022 blev der sat 300 små løvfrøer og 2.700 store løvfrøhaletudser ud i det nye naturområde, og nu kvækker løvfrøerne igen i mosen.

”Vi er kun lige gået i gang med optællingen, men vi forventer, at der netop nu er omkring 200 løvfrøer i det nye område i Geding-Kasted Mose, hvor der ikke har været løvfrøer i mange år. Det er helt fantastisk, når man om aftenen kan høre de mange frøer kvække, og vi forventer, at bestanden vil vokse de kommende år, så vi forhåbentlig er oppe på hele 1.000 frøer i 2025,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Læs mere om: