
Prinsesse Benedikte havde fokus på arvelig sygdom, hun selv er blevet undersøgt for

Det var en veloplagt prinsesse Benedikte, der torsdag som protektor var i Aarhus til Osteoporoseforeningens Frivilligtræf.
Formålet var at hylde den kæmpe indsats de mange frivillige gør rundt i hele landet for foreningens arbejde med at få knogleskørhed på dagsordenen.

Knogleskørhed er en sygdom som rammer hver 3. kvinde over 50 år og hver 5. mand.
I alt har 700.000 danskere knogleskørhed, men kun 200.000 har fået diagnosen. Der er derfor et stort mørketal og det gør knoglesagen meget vigtig.
Blev undersøgt
Prinsesse Benedikte fortalte selv om sit personlige kendskab til knogleskørhed til Magasinet Knogleskør i 2022.
”Min mor sank sammen i ryggen, da hun var i 70erne, og det har klart været et rygsammenfald som resultat af osteoporose. I 1997 brækkede hun hoften, og det begrænsede hendes mobilitet yderligere og gav mange smerter. Sygdommen er arvelig, og jeg blev selv undersøgt for over 10 år siden, uden at der dengang var tegn på knogleskørhed. Men jeg tager mine kalktabletter og gør øvelser dagligt for at styrke min krop,” fortalte prinsesse Benedikte dengang til magasinet.

Prinsesse Benedikte blev protektor for Osteoporoseforeningen i 2018 på daværende præsidieformand Susanne Heerings opfordring.

Torsdag var første gang, at Osteoporoseforeningen afholdt et stort Frivilligtræf, og omkring 100 frivillige fra foreningen deltog i DGI-Huset i Aarhus.


Temaet for dagen var: Knogleskørhed: Frivillighed, fællesskab og kompetencer.
Til daglig arbejder over 200 frivillige i hele landet for sagen, ved at arrangere lokale foredrag, motionsevents og andre initiativer, som sætter fokus på knogleskørhed i hele landet.
Frivilligtræffet er støttet af Nordea-fonden.