25. dec. 2012
Af af Malan Joensen

Jørgen de Mylius: Min søster bærer stadig nag

Jørgen de Mylius
Jørgen de Mylius
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den populære radiovært har skrevet en bog om oplevelserne i sit liv.

Selv om Jørgen de Mylius mest er kendt for at være optaget af musik, har den 66-årige radio- og melodi grand prix-legende også haft andre passioner igennem sit liv - en af barndommens store interesser var sporvogne. Det skriver Søndagsavisen.

Og når der skulle leges sporvogn i barndomshjemmet, måtte Jørgen de Mylius' søster også hjælpe til.

- Min søster bærer stadig nag til mig over, at hun skulle stå bag en dør og være en gammel sporvogn, fortæller han grinende.

Interessen for transportmidlet tog fart, da den 10-årige Jørgen de Mylius med familien flyttede til en lejlighed tæt på Østerport Station, hvor linje 1, 6, og 9 kørte fra.

- Linje 9 var min favorit. Den havde grønne og røde lygter, og det var den linje, der kørte til Amager, hvor min mormor og morfar boede, siger han.

Det var dog ikke kun linje 9, han holdt sig til - Jørgen de Mylius brugte også tiden på at tale med de ansatte på sporvognene.

- De kendte mig alle sammen, fordi jeg altid stod oppe foran, og jeg lærte virkelig byen at kende og fik en masse frisk luft. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg blev så betaget af sporvogne, det blev jeg bare.

Derhjemme kunne oplevelserne bruges til at lege sporvogn:

»Det var for eksempel med spillekort, hvor en toer var linje 2 og en treer var linje 3, så kørte jeg rundt med kortene på gulvet. Jeg legede også, at jeg selv var en sporvogn, og af og til fik min fire år yngre søster lov til at være med, men hun skulle altså være en af de gamle sporvogne, der kun kom ud at køre i myldretiden. Hun måtte så stå i remisen, der hjemme hos os var bag en dør, indtil jeg bestemte, at nu var det myldretid. Ha ha, hun fik hverken vådt eller tørt, men skulle bare stå der i halve og hele timer indtil jeg sagde til. Nogle gange begyndte hun at græde. Det var vist det, man kalder hjemmemobning, fortæller han.

Senere måtte sporvognsinteressen som bekendt vige for musikken, der stadig spiller en særdeles stor rolle i Jørgen de Mylius' liv.

Han har netop udgivet bogen 'Jørgen de Mylius - Tak for al musikken', hvor man kan læse mere om hans liv og karriere, og hvor selveste Cliff Richard også har bidraget:

- Jeg skrev til hans kontor og spurgte, om han havde lyst til at skrive et par linjer i min bog, og to dage efter sendte han et forord til mig. Det er sgu stort, siger Jørgen de Mylius.

Læs mere om: