11. okt. 2012
Af af John Lautrup

Jussi Adler har afsindigt travlt

Jussi Adler-Olsen
Jussi Adler-Olsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den danske succesforfatter Jussi Adler-Olsen er et kæmpehit i hele verden. Det mærker han i disse dage på bogmessen i Frankfurt, hvor han tiljubles som en stjerne.

Læserne af Jussi Adler-Olsens krimihistorier om Afdeling Q bliver nødt til at bære over med, at udgivelsen af den femte bog i serien, "Marco Effekten", er blevet udskudt igen og igen.

Den 62-årige dansker er blevet et verdenshit, som i disse dage hyldes på bogmessen i Frankfurt. Hans bøger er solgt til 30 lande, og det seneste år er stort set gået med at rejse rundt i verden og promovere et forfatterskab, der har gjort ophavsmanden til mangemillionær.

- Det er travlt. Det er fællesnævneren for alting. Det er hele verden på en gang, der river i mig, og hvis det så bare er 10 minutter for hvert land, så er det alligevel meget hver dag, siger Jussi Adler-Olsen til BT.

Som bøgerne ikke var nok for den flittige forfatter, har han også stiftet to selskaber, AdlerOlsen.Energy og AdlerOlsen.Games, som vil bygge henholdsvis nul-energi-huse og udvikle nye platforme for computerspil.

- Der er mange ting, der skal ses til, og man kan sige, at tingene falder lidt sammen i øjeblikket. Og det er klart, at når man har været ude at rejse 140 dage på et år og også skal være almindeligt menneske og familiefar samtidig, så bliver tiden for knap nogle gange, indrømmer Jussi Adler-Olsen i BT uden dog at begræde sin situation, selv om han helst arbejdede noget mindre.

- Jeg er et dovent menneske, jeg ville meget hellere sidde med benene oppe på bordet og se fodbold dagen lang. Men hvorfor vælger jeg at blive forfatter i så sen en alder? Det gør jeg, fordi jeg vidste, at når jeg bliver gammel nok, så skulle min fremtid ikke være ukreativ. Jeg føler, at kreativiteten er selve livsnerven for mig. Det at skabe noget er dét, der holder mig i gang, siger han.

Hvis alt går godt midt i travlheden bliver "Marco Effekten" klar til julehandlen.

Læs mere om: