20. jun. 2012
Af af Camilla Lærke Mos/IN

Eva Kruse: Kæmper med stress

Eva Kruse
Eva Kruse
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Det koster at være modens førstedame i Danmark, og det er Danish Fashion Institutes Eva Kruse fuldt bevidst om

Hun er en ubestridelig frontfigur, når det gælder dansk mode og som direktør for Danish Fashion Institute plus en masse bestyrelsesposter i bagagen, så 40-årige Eva Kruse har en hverdag, der er fuldt beskæftiget. Så beskæftiget, at hun godt er klar over, at det ville klogt, hvis hun indimellem kunne lære at sige nej, indrømmer hun i et interview i det nyeste IN.

- Det har også sine omkostninger at nå så langt. To af mine medarbejdere gav mig for et par år siden en hat, hvor der stod "NEJ" på. Det kan godt være, jeg skal til at have den frem og lægge ja-hatten væk. For over lidt tid bliver man en underlig arbejdsjunkie af det. Jeg finder nogle gange mig selv sidde i en social sammenhæng og lytte til andre, imens mit hoved bare kører af sted med en eller anden arbejdsagenda. Sådan nogle omkostninger er hårde. Ligesom det er hårdt, når man er kortluntet over for sine børn og kæreste. Jeg tror faktisk, jeg skal til at være lidt mere varsom med det, hvis jeg skal være helt ærlig. For jeg ved jo godt, at går man ned ad stigen med stress, kan det være svært at komme op igen, siger Eva Kruse til modemagasinet IN.

Udsat for nepotisme-kritik
En anden slagside ved succesen er den nepotisme-kritik rettet mod Eva og hendes kæreste Thomas, der har været i medierne igennem årene. Danish Fashion Institute havde længe Evas kæreste Thomas som leverandør af catwalkscenerne til modeugen.

- Kritikken har været vildt belastende. Især personligt, for det kan godt være, at modeugerne er flotte og blinker, men i bund og grund sidder vi fire mand høj og kæmper med, at få alt til at lykkes. Vi er derfor også afhængige af venners og families hjælp. Men så er det jo godt at have en bestyrelse, der kan stå på mål, og som også var dem, der stod for at forhandle kontrakter, hvis familiære forhold kunne være i vejen. Men til sidst havde Thomas og jeg ikke lyst til at blive ved med at blive kritiseret for noget, der blot kom ud af en fælles lyst til at skabe noget. Så det endte med, at Thomas trak sig helt ud af det. Det var trist, fordi han var med til at føde projektet. Men for parforholdet var det godt, fordi vi slap for hele tiden at tale om arbejde. Det var altid "har du taget en snak med den og den medarbejder?", "jeg tror, jeg har en ide" og så videre. Så hvis man skal finde noget positivt i det, så fik vi på en måde sat hinanden fri, siger Eva Kruse.

Herunder: Eva Kruse, smuk og som altid ulasteligt klædt. Her er hun til DANSK Fashion Awards 2012 (Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET)

Læs mere om: