19. jun. 2012
Af af Preben Petersen

Mille Lehfeldt bliver polsk TV-stjerne

Mille Lehfeldt
Mille Lehfeldt.
Foto: Krestine Havemann
DR's dramaserie "Lykke" er blevet solgt til en polsk TV-kanal, der ikke sender i Polen.

Nu får polakker over en stor del af verden - men dog ikke i Polen, mulighed for at følge Lykke Leths ansættelse hos medicinalgiganten Sanafortis, og alt hvad det fører med sig.

Efter at DR-dramaserier som "Forbrydelsen" og "Borgen" den seneste tid har været vist på en lang række landes TV-skærme, har DR nu også for første gang solgt den såkaldte depressionskomedie "Lykke", som Stig Thorsboe og Hanna Lundblad er forfatterne bag.

Køberen er kanalen TVN International, der siden 2004 har været en tv-kanal rettet mod polakker i udlandet, og i dag kan ses i eksempelvis Tyskland, Frankrig, De Britiske Øer, Israel, Rusland, USA, Canada og Australien.

Så sent som på den netop overståede Festival de Télévision de Monte-Carlo i Monaco var "Lykke" nomineret til tre priser - uden at der dog faldt noget af til serien.

Producenten Christian Rank var nomineret til såvel titlen som 'Bedste europæiske producer' og 'Bedste internationale producer' inden for dramakategorien, mens Lars Brygmann havde chancen for at få en såkaldt guldnymfe i kategorien 'Bedste mandlige skuespiller'.

TVN International har i forvejen vist flere af DRs dramaserier, for eksempel familieserierne "Max", "Mille", "Rejseholdet", "Krøniken", "Nikolaj og Julie", "Taxa" og "Absalons Hemmelighed".

Læs mere om: