
Hvad serverede kronprinsparret til deres bryllupsmiddag?

Kære Berit H.!
Det lyder som et ambitiøst projekt. Menuen bestod af en forret af timbale af de nordiske haves frugter med en dertilhørende sauce af søpindsvin.
Hovedretten var krydderstegt dådyr fra de kongelige skove med rissolé-kartofler fra Samsø, ærter parisienne, sauterede morkler og dyresauce. Desuden blev der serveret hvide, danske aspargeskartofler og bornholmerkyllinger parfumeret med æblecider, og til dessert var der en kage af hvid chokolademousse.
Til maden blev der drukket to af prinsgemalens vine: La Cigaralle du Prince Consort 2000
og Cahors Château de Caïx 1996. Til kagen nød gæsterne en Mercier-champagne. God fest og velbekomme.
Mange hilsner
Jon Bloch Skipper
Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.
Historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

