26. dec. 2010
Af af Casper Nielsen

Sven-Ole Thorsen: Min disciplin var min bedste ven

Sven-Ole Thorsen
Sven-Ole Thorsen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
- Det er let at blive deprimeret, når man sidder i kørestol, siger Sven-Ole Thorsen, der efter et barskt år med seks operationer er klar til nye ”stærk mand”-konkurrencer i TV.

- Når man har været vant til at være supermand - og så pludselig sidder dér i kørestol - så føler man jo nærmest ikke engang, at man er mand mere. I to år måtte jeg igennem smertefulde operationer og have skiftet begge hofter, skuldre og knæ, og uden min disciplin var jeg nok blevet skør i hovedet. Det er i hvert fald meget let at sidde og blive frustreret og deprimeret, siger 66-årige Sven-Ole Thorsen.

Undskyld Sascha

Danmarks stærke mand i Hollywood - som mange nok også vil huske fra Vild med dans - har haft et barskt år, men er kommet igennem med humøret og viljen intakt. Han måtte tidligere på året lide den tort at blive fyret fra TV3-programmet "Til middag hos" på grund af dårlig opførsel, men har som den "gadedreng, gøgler og gentleman", han beskriver sig selv som, givet en stor undskyldning - ikke mindst til Sascha Dupont, som det især gik ud over - for sin fremfusende adfærd og ellers lagt episoden bag sig.

Sven-Ole reagerede, som han gjorde, fordi han for tidligt havde lagt sin antidepressive medicin på hylden. Når han ser tilbage på året, der er gået, erkender han, at det har været sejt.

- Det har været en test af min karakter, og jeg har lært, at min disciplin var min bedste ven.

- Jeg har måttet tage en dag ad gangen og kæmpe mig tilbage, tilføjer Sven-Ole, der trods alderen stadig holder sig i god form. Ikke mindst ved at lave daglige øvelser i sin jacuzzi i Los Angeles-bydelen Santa Monica.

Danske piger er bedst

Er der ingen kæreste?

- Nej, jeg er mest til danske piger. De har en anden indgang til livet, og de er mere selvstændige. Amerikanske piger er meget mere materialistiske og vurderer en på bankbogens størrelse, siger Sven-Ole, der ikke har sparet sammen til at kunne nyde sin alderdom uden at skulle arbejde. Men det har han heller intet imod.

- Jeg kan bedst lide at holde mig i gang hele tiden, og når solen skinner som i USA, føler jeg egentlig aldrig, det er arbejde.

Læs mere om: