8. jan. 2009
Af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Livvagterne er TV med vitaminer

Annemette Krakau
Annemette Krakau
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør ønsker DR tillykke med den nye succes-serie.

I sommer var min datter og jeg en tur på Strøget i København. Nede i området ved Hotel d'Angleterre og Kongens Nytorv så vi, at DR var i gang med at filme. Nysgerrige, som vi er, stoppede vi og spurgte, hvad optagelserne var til, og fik svaret, at det var til en scene til DR's kommende dramaserie "Livvagterne". Vi blev stående og kiggede lidt og så en høj, slank mand med brune øjne og mørkt hår blive filmet, mens han - med en rejsetaske slynget over skulderen - gik ind i en eksklusiv dameundertøjs-forretning. Ikke det store drama. Blot nogle sekunders optagelse, der på det tidspunkt virkede ret ligegyldige. Og så kendte vi i øvrigt heller ikke skuespilleren.

Nu - et halvt år senere - er det pludselig en helt anden sag... For manden, der købte dameundertøj, viser sig nu at være en af stjernerne i "Livvagterne", den unge Jonas (André Babikian), der sammen med sine medspillere Jasmina (Cecilie Stenspil) og Rasmus (Søren Vejby) nu har taget mig og cirka halvanden million andre danskere med storm. Og efter sommerens optagelse kan man jo nu begynde at spekulere på, hvem Jonas købte dameundertøj til? Var det til hans kone Rachel? Til kollegaen Jasmina? Eller til en helt tredje?

Jeg glæder mig til at få det svar - og en hel masse andre - ganske enkelt fordi "Livvagterne" er en fremragende serie. En super kombination af realisme og drama og med masser af plads til både kærlighed og personhistorier. Foreløbig har skuespillerne gjort det eminent, og de har fra sekund ét placeret serien på et højt niveau.

"Livvagterne" er TV med vitaminer af den bedste slags. Lige hvad vi trænger til her i vintermørket. Til lykke DR!

Læs mere om: