13. okt. 2008
Af af Signe Ravn

Sofie Gråbøl nomineret til en Emmy

DR?s målrettede arbejde med TV-dramatik har igen givet pote. Forbrydelsen sæson 2 og Sofie Gråbøl er nominerede til årets Emmy-uddeling i november.
DR?s målrettede arbejde med TV-dramatik har igen givet pote. Forbrydelsen sæson 2 og Sofie Gråbøl er nominerede til årets Emmy-uddeling i november.
Foto: Tine Harden/DR
Sofie Gråbøl er nomineret til en Emmy for sin rolle i Forbrydelsen, der også er nomineret som bedste udenlandske serie.

Med lidt held kan Sofie Gråbøl natten mellem den 24. og 25. november føje en Emmy til sin samling af Reumert, Bodil og Robert-statuetter. Sofie er netop blevet nomineret til TV-branchens svar på Oscar i kategorien 'Bedste kvindelige hovedrolle'. Samtidig er Forbrydelsen for anden gang nomineret til en pris for 'Bedste udenlandske serie'.

"[Sofie Gråbøl] spiller sine roller med stor indlevelsesevne og autenticitet, og det siger noget om Sofies og 'Forbrydelsen's popularitet og kvalitet, at hele Danmark pludselig talte om plottet i serien, og at højhalsede islændersweatre kom på mode igen. I øvrigt kan Sofie jo faktisk allerede prale med den Emmy, som hun var med til modtoge i New York i 2003 for sin fantastisk spillede rolle i 'Nikolaj og Julie'," siger DR's mediedirektør Lars Grarup og fortsætter:

"Det er ganske enkelt imponerende, at komitéen nu for sjette gang siden 2002 har nomineret en af DRs dramaserier til en Emmy… Det kan tælles på én hånd, hvor mange tv-stationer i verden, der har en lignende Emmy-statistik, og det er jeg meget stolt af."

Læs mere om: