18. apr. 2013
Af Helle Skram de Fries

Lars Lilholt - nu med opera og kvinder

Laura Flensted-Jensen og Lars Lilholt
Laura Flensted-Jensen og Lars Lilholt
Foto: Anne Styrbech
Lars Lilholt har for første gang en operasanger med på Danmarksturné - og det er ikke den eneste overraskelse...

I næste måned drager Lars Lilholt band på jubilæums tur 2013, og det bliver en spetakulær Danmarksbegivenhed. På jubilæums-turneen er det faste band, der udelukkende er repræsenteret af den maskuline race, udvidet med hele fire fantastiske kvinder.

Som noget nyt og aldrig før prøvet i Lilholt-sammenhæng har bandet en oprerasanger med - i skikkelse af dygtige Laura Flensted-Jensen, der vil berige bandets udtryk ned sin sublime sangkunst.

Med på turneen er også et smukt gensyn og genhør med fløjtenisten Tine Lilholt. Perkussionisten Simona Abdallah er ny og vil krydre det hele med eksotiske, arabiske trommer. Endelig er bandet også udvidet med sangeren Pia Trøjborg, der samler korstemmerne.

Rygtet vil vide, at chefen, Lars Lilholt, ved jubilæumsholdets første møde for nylig sad i øverummet med et kæmpesmil. Aldrig har hans musik lydt så vild, lyrisk, eksotisk, fremmed og gammelkendt på én gang.

- Det er den bedste gave, jeg kan få i mit jubilæumsår, fortæller Lars Lilholt til BILLED-BLADET. Den erfarne musiker har været professionel i rejsende musik i 40 år. Lilholtband har eksisteret i 30 år, og hovedpersonen selv fyldte 60 den 14. marts.

Turneen vil byde på musik fra alle 40 år, men også prøver fra det nyeste album "Stilhed bag støjen".

Herlighederne starter 24. maj i Portalen i Greve og kommer rundt i hel landet for at slutte af 31. august i Silkeborg.

Undervejs kommer bandet forbi Ledreborg Slotspark og spiller sammen med DRs underholdningsorkester - ligesom der indgår et rockcruise på Oslo-København færgen.

Planen for hele turneen kan ses på Larslilholtband.dk

Læs mere om: