4. jun. 2013
Af Hanne Rask

Familien vil skåne Anker Jørgensen

https://imgix.billedbladet.dk/storage_1/media/bb-810542_2.jpg
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Noget tyder på, at 90-årige Anker Jørgensens dage er talte. Han modtager ikke længere besøg af andre end de nærmeste.

Anker Jørgensens dage er talte. Landets tidligere statsminister, Anker Jørgensen, der fyldte 90 sidste år, kan ikke længere modtage besøg. Han siger selv, at han "ikke har det alt for godt mere", og familien omkring ham har efter råd fra en demensvejleder besluttet at den aldrende Anker skal have lov at være i fred nu. Det skriver Ekstra Bladet.

Skønt den svagtseende Anker Jørgensen boede på plejehjem, kunne han stadig for blot få år siden finde på at tage toget ud i landet, for at besøge venner og bekendte, og sidste år fejrede han sin 90-års fødselsdag og blev hyldet med et taktfast bifald af sine mange partifælder. Han har længe på mange måder været aktiv og fulgt med, men nu lakker det tilsyneladende mod enden for den folkekære statsminister.

I efteråret stod hans stol for første gang tom ved Socialdemokraternes kongres, og han deltog heller ikke i noget 1. maj arrangement for en måned siden, skønt han var inviteret. Hans familie beskytter den gamle Anker mod for megen postyr nu. Han skal have ro og fred omkring sig, og modtager kun besøg af de allernærmeste.

Læs mere om: