5. nov. 2013
Af af SØNDAG, Aller Media

Derfor er Sara Blædels krimier ikke blevet til film

Sara Blædel
Sara Blædel
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Det er egentlig ikke, fordi Sara Blædel ikke vil have filmatiseret sine krimier om kriminalassistent Louise Rick. Her får du forklaringen på, hvorfor de så ikke er blevet det endnu.

I øjeblikket går hundredvis af danskerne i biografen for at se den nye krimi Kvinden i buret.

Filmen med Nikolaj Lie Kaas og Sonja Richter på rollelisten er en filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimi af samme navn, og der kommer flere biograffilm baseret hans bøger om Afdeling Q.

Og Jussi Adler-Olsen er ikke den eneste forfatter, der kan læne sig tilbage i biografsædet og se deres bog folde sig ud på det store lærred.

Vi trak alle filmrettigheder hjem

Masser af krimier ender enten som film eller som TV-serier, og der var egentlig også filmplaner med krimiforfatteren Sara Blædels krimier om hovedpersonen kriminalassistent og leder af Den Særlige Efterforskningstjeneste Louise Rick.

- Men da jeg skiftede agent, trak vi alle filmrettigheder hjem, siger hun til SØNDAG.

Der kommer i hvert fald en bog mere

Men det med at skabe film på baggrund af sine bøger er ikke noget Sara Blædel bare hopper på hovedet ud i. Særligt ikke herhjemme i Danmark.

- Nu arbejder min agent med det igen i USA. Men herhjemme er jeg lidt varsom. Jeg synes ikke, det er ubetinget godt, at der laves film, før jeg selv er færdig med at skrive om Louise Rick. Og efter Dødesporet (Sara Blædels nyeste bog om Louise Rick, red.) kommer der i hvert fald én bog til i serien. Derefter må vi se, hvad der sker, siger hun.

Læs mere om: