26. nov. 2013
Af John Lautrup

Prins Harry: William er jaloux på polartur

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/prins-harry-og-prins-william.jpg
Foto: AOP
Prins Harry spøger med, at prins William er misundelig på hans tur til Sydpolen. Hvorfor? Jo, broderen ville gerne have haft et par ugers fri fra "skrigeungen", prins George.

Engelske prins Harry befinder sig lige nu i Antarktis, hvor han sammen med et hold krigsinvalider skal forsøge at nå Sydpolen på ski. De konkurrerer om at komme først med andre hold fra USA og Commonwealth-lande. Alt sammen for at samle penge ind til og gøre opmærksom på krigsskadedes vilkår.

I et interview fortæller prinsen, at hans bror, prins William, vist godt kunne have tænkt sig at komme med på den strabadserende tur.

For hjemme i London er William tilsyneladende udsat for endnu værre strabadser.

- Min bror er en lille smule jaloux på mig, fordi jeg lykkedes med at komme væk fra en skrigende unge, smiler Harry, der sammen med sit hold har været sneet inde i deres base i to døgn.

Far Charles bekymret for sønnen

Den 29-årige prins håber at være fremme på Sydpolen den 16. december. Men det kræver 12 timers hårdt arbejde hver dag, hvor han og de øvrige på ski skal trække deres slæder hen over de hvide snesletter.

Harry fortæller, at både prins William og deres far, prins Charles, er en smule bekymrede for hans sikkerhed, men selv tager han det helt roligt.

- Udover lidt forfrysninger og den slags tror jeg ikke, at vi får nogle problemer. Nogle gange må man bare kæmpe sig gennem minus 50 grader, hvis man kan hjælpe en god sag, som det er tilfældet med disse fyre, siger han.

Læs mere om: