28. nov. 2013
Af Casper Nielsen

Riskær tilbage i retten

Klaus Riskær Pedersen
Klaus Riskær Pedersen
Foto: Martin Høien (BILLED BLADET)
Forretningsmanden Klaus Riskær Pedersen fortsætter kampen om de millioner, som gik ham forbi forbindelse med salget af virksomheden Cybercity. Nu tager han sagen til Højesteret

Den årelange sag om retten til store millionbeløb i forbindelse med salget af Cybercity til Telenor i 2005 skal nu op i Højesteret.

Klaus Riskær Pedersen har besluttet at anke sagen, som han tabte i Sø- og Handelsretten for knap to måneder siden.

Riskær har rejst et erstatningskrav på ca. 50 mio. kroner inklusiv renter, skriver Berlingske.

Erstatningskravet skyldes, at Riskær og familiefondens aktieoptioner ved et videresalg af Cybercity blev værdiløse efter en intern handel med Cybercity i 2003 til et langt lavere værdi end de ca. 1,4 milliarder kroner, som Cybercity blev solgt for i 2005.

Der er tale om en speciel sag i den forstand, at den handler om værdisætningen i en kompleks intern handel, hvor også den nu hedengangne amerikanske investeringsbank Lehman Brothers blev involveret med et konvertibelt obligationslån.

Solgt for halv milliard

Riskærs familiefond solgte i 2000 Cybercity for omkring en halv milliard kroner til den amerikanske kapitalfond Advent International, men i 2003 blev Cybercity solgt videre internt for omkring en kvart milliard.

Optionerne blev dermed værdiløse.

Optionerne ville have været mange millioner værd ved et videresalg af Cybercity med en stor gevinst.

14 måneder senere blev Cybercity så solgt til det Telenor-ejede Sonofon for omkring 1,4 milliarder kroner.

Klaus Riskær Pedersen er ikke i tvivl om, at han er blevet snydt.

Flere dommere må se på sagen

- Jeg kan garantere for, at den værdistigning ikke fandt sted på 14 måneder.

- Vi er nødt til at få flere dommere til at se på det her. Det er en meget kompliceret sag, men jeg vil gerne have den bedømt af en domstol, hvis kompetence ikke kan bestrides, siger Riskær Pedersen.

Forstår ikke sag

Advokat Morten Ulrich fra Bech-Bruun, der repræsenter i alt ni personer og selskaber, som Riskær nu trækker i Højesteret, tager ankestævningen med ro, fordi dommen i Sø- og Handelsretten var så klar.

- Det er mig ubegribeligt, at Riskær går videre med det her. Som jeg umiddelbart ser det, er der grund til at tage det med ophøjet ro. I store træk ser det ud til, at man (Riskær, red.) vil gøre det samme som i Sø- og Handelsretten, der kom med en fuldstændig klar afgørelse, hvor han tabte med et brag, siger Morten Ulrich til Berlingske.

Riskær etablerede Cybercity tilbage i 1995, og selskabet blev til en af landets største udbydere af internet.

Læs mere om: