4. dec. 2013
Af Dorte Quist

Prinsesse Dianas kjole solgt på auktion

En af prinsesse Dianas mindre kendte kjoler fra 1987 er solgt for næsten en million kroner på auktion i London.

Det blev et museum i USA, der købte prinsesse Dianas romantiske guldbroderede Emanuel-kjole fra 1987 ved den stort anlagte mode-auktion i London.

Med en pris på 102.000 engelske pund svarer det til 920.000 danske kroner.

Kjolen, der iblandt bliver omtalt som prinsesse Dianas mest romantiske kjole, blev designet af David og Elizabeth Emanuel - designerparret, der også skabte Dianas brudekjole.

Den romantiske kjole var en del af den "Diaghilev Ballet Russe"-kollektion parret skabt i 1987, og den er en af de få kjole, som ikke er syet specielt til prinsesse Diana. I stedet så prinsessen kjolen hænge færdigsyet i designerparrets atelier, hvorefter hun straks købte den. Kjolen, der er syet i mange lag af silkeorganza og satin, er udsmykket med guldbroderier og perler.

Første gang Diana blev set i kjolen var ved premieren på Timothy Daltons første James Bond-film "The Living Daylights" i 1987. Senere hen bar hun også kjolen ved et besøg i Royal Opera og ved en af festerne ved sin svoger, hertugen af Yorks bryllup.

Kjolen blev allerede solgt på auktion hos Christies i New York for et par år siden, hvor hendes sønner solgte flere af hendes kjole og andre ting, der havde tilhørt deres mor, for at skaffe penge til de velgørenhedsorganisationer, som prinsesse Diana støttede.

Læs mere om: