23. dec. 2013
Af af Casper Nielsen

Jesper Christensen vil være anonym

Jesper Christensen
Jesper Christensen
Foto: AOP
- Folk skal ikke vide for meget om mig og mine holdninger. Jo mindre de ved om mig, jo mere tror de på de roller, jeg spiller, siger James Bond-skurken Jesper Christensen.

Skuespilleren Jesper Christensen har brilleret i et hav af forskellige roller, men det er forbløffende lidt, han har fortalt om sig selv og privatlivet i medierne gennem årene.

Privatpersonen Jesper Christensen er ligeså ukendt for offentligheden, som den forbryderorganisation han arbejdede for i to film om 007-agenten James Bond, og den indstilling har den danske skuespiller stadig, skønt han nu igen dukker op på TV i DRs nye dramaserie ”Arvingerne”.

- Folk skal ikke vide for meget om mig og mine holdninger. Jo mindre de ved om mig, jo mere tror de på de roller, jeg spiller, siger Jesper Christensen i et interview til Børsen.

- De skal heller ikke vide, hvordan jeg tacklede min skilsmisse, eller hvordan jeg har det med mine forældre, søskende og gode venner. Det kommer ikke andre folk ved, siger Jesper Christensen, der har tre døtre og er gift med Tove Bornhøft, der er leder af teatret Rio Rose i København.

Jesper Christensen er dog kendt for at have skarpe holdninger, men han føler, han misbruger sit arbejde, hvis han udtaler sig som samfundsborger:

- Fordi jeg er Jesper Christensen, er der gode chancer for, at en avis vil have min kronik. Ikke fordi jeg er klog eller kan skrive, men fordi jeg – skuespilleren – er afsenderen. Jeg står på mit job, når jeg ytrer mig. Jeg misbruger på en måde mit arbejde, selvom jeg bare vil mene noget som borger. Folk genkender mig som ham fra filmene, og så bliver tingene rodet sammen. Det kompromitterer mit arbejde, siger Jesper Christensen til avisen.

Læs mere om: