24. maj. 2014
Af Karina Didriksen

Mads Mikkelsen fik en infektion under filmoptagelser

Mads Mikkelsen.
Mads Mikkelsen.
Foto: Jacob Ljørring
Den danske skuespiller skar sig på en kniv under indspilningen af filmen ”Salvation” i Sydafrika.

Når skuespillere medvirker i action- og westernfilm og laver deres egne stunts, må de være forberedt på blå mærker og mindre skader.

I Mads Mikkelsens tilfælde var den værste skade dog selvforskyldt. Den 48-årige skuespiller skar sig nemlig på sin egen skarpe kniv, mens han var i gang med optagelserne til filmen ”Salvation”.

- Jeg har en smuk sydafrikansk kniv. Den er ret tung, og en dag tabte jeg den lige ned på min finger. Den blev skåret ret slemt, næsten ned til knoglen. Det blødte, men jeg tænkte, at det ikke var så slemt, og at jeg bare skulle have en forbinding på, fortæller Mads Mikkelsen til Interview Magazine.

Bakterier i kroppen

Sådan kom det dog ikke til at gå, for man kan ikke spille en karakter i en historisk westernfilm og samtidig gå rundt med en bandage på fingeren.

- Derfor måtte vi finde på forskellige metoder til at skjule skaden, mens vi fortsatte optagelserne. Men efter en time var min finger vildt hævet. Vi filmede jo i Sydafrika, hvor der er bakterier, og min krop var ikke vant til det, så derfor fik jeg en infektion. Men det var min egen skyld, forklarer Mads Mikkelsen og tilføjer:

- Jeg begyndte at tage alt muligt medicin, mens lægerne ventede på at se, om infektionen spredte sig. Vi krydsede vores fingre, og heldigvis helede såret til sidst.

Læs mere om: