6. jun. 2014
Af af Helle Skram de Fries

VIDEO: Peter Myginds kærlighed uden grænser

Peter Mygind Planfadder
Peter Mygind
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Den populære TV-vært, skuespiller m.v. blev meget rørt, da han, sammen med sine to sønner, mødte familiens nye Plan-datter i Zambia.

Til december bliver lille Emma Banda fra Zambia kendt i hele Danmark i forbindelse med Børnenes U-landskalender.

Men fire danskere kender hende allerede rigtig godt, og det er Peter Mygind og hans to sønner, Julius på 22 og Valdemar på 15.

Peter Myginds fadder-kærlighed er nemlig uden grænser, og seksårige Emma Banda er familiens nyeste Plan-datter, som de mødte for første gang i påsken.

- Det er en gave at være Plan-fadder, og det var en fantastisk oplevelse at møde Emma og hendes familie, fortalte Peter Mygind umiddelbart efter besøget til BILLED-BLADET.

PlanDanmark er en af verdens største humanitære organisationer baseret på fadderskaber, og organisationen løfter millioner af børn ud af fattigdom.

Plan arbejder med langsigtet udvikling og nødhjælp i 50 af verdens fattigste lande i Afrika, Asien og Latinamerika.

Børnenes U-landskalender

Plan Danmark er i år hjælpeorganisationen bag kalender-projektet, og under Peter Myginds besøg blev der derfor optaget film, der skal bruges i forbindelse med Børnenes U-landskalender.

Emma Banda er den yngste i sin familie og bor sammen med sin far, mor og to søskende i en lille landsby i det østlige Zambia ti kilometer fra hovedstaden.

Det var her Peter Mygind og hans to sønner mødte familien Banda, og de fandt straks sammen i et fællesskab ved at spille fodbold og danse, mens Emmas far spillede banjo.

På videoen herunder kan du se Peter Mygind og sønnerne Julius og Valdemar møde en lidt genert Emma, der dog hurtigt tør op og kaster sig ud i både boldspil og dans sammen med sine nye familiemedlemmer.

Video: Søren Lund

Læs mere om: