24. jun. 2014
Af Dorte Quist

Dot Wessman og Nørrebro Teater i navnestrid

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/ao-333170.jpg
Foto: AOP
Ejeren af Bakkens Hvile og Nørrebro Teater er uenige om, hvorvidt Bakken må indgå i titlen på et teaterstykke.

Nørrebro Teater havde planlagt at kalde et teaterstykke, der har premiere til efteråret, for "Syngepigerne fra Bakken", men efter et længere slagsmål med Dot Wessman, der ejer Bakkens Hvile - og er kæreste med Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti - har teaterchefen ved Nørrebro Teater, Kitte Wagner, besluttet kun at kalde stykket "Syngepigerne".

- Du kan sige, at hun får ret, men vi får til gengæld arbejdsro, siger Kitte Wagner til BT.

Dot Wessman har været utilfreds med, at teatret, i følge hende selv, har misbrugt Bakkens Hviles navn. Hun mener, at Nørrebro Teater har krænket Bakkens Hvile, der stammer tilbage fra 1877.

Nørrebro Teater forklarer, at de har undersøgt sagen og fået at vide, at de rent juridisk har ret til at bruge ordet "Bakken" i titlen på teaterstykket, men de er trætte af at spilde tid og ressourcer på at strides med Dot Wessman, og derfor smider de nu håndklædet i ringen.

- Det er tydeligt, at Dot Wessman har fået vores forestillings kunstneriske udtryk galt i halsen og nu ser det som sin mission at bekæmpe det med alle midler. Men det tidspilde, som det medfører for alle andre, er fuldstændig håbløst, så nu afslutter vi sagen med, at hun får ret, mens vi til gengæld får arbejdsroen tilbage, siger Kitte Wagner til BT.

Dot Wessman er tilfreds med, at ordet "Bakken" fjernes fra titlen, men har en anden udlægning af sagens afslutning end Nørrebro Teaters chef.

- Kitte Wagner forstår tydeligvis ikke, hvilket betydeligt arbejde det er at udvikle en kulturinstitution som Bakkens Hvile og har derfor ingen problemer med at nasse på andre for at markedsføre sin kabaret. Måske er det forklaring på, at man også uden samvittighed fremfører usandheder, siger Dot Wessman til BT.

Læs mere om: