6. aug. 2014
Af af Trine Larsen

Lina Rafns mareridt efter fødslen

Lina Rafn om kejsersnit
Lina Rafn
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Et kejsersnit under fødslen af sin datter Carmen fik langt større konsekvenser, end Lina Rafn havde forestillet sig.

Da sangerinden og ”X-Factor”-dommeren Lina Rafn fra gruppen Infernal fødte datteren Carmen på godt fire år, var hun hurtigt i gang og en stor inspiration for andre mødre, når hun det ene sekund stod på scenen, det andet ammende bag scenen.

Men hun gemte på en hemmelighed, som hun først nu er parat til at fortælle om, fordi hun frygtede den skulle koste hende karrieren.

Lina Rafn mistede ikke stemmen, men dens kraft, styrke og volume, da hun blev mor. Hun sang ganske enkelt anderledes og ikke sådan, som hun ellers havde arbejdet hårdt for at opnå i mange år. Indtil hun blev mor.

- Jeg fik kejsersnit da jeg fødte min datter og derved blev min mavemuskel skåret over. Det havde ingen fortalt mig eller forberedt mig på, kunne være et problem. Så jeg fik et chok, da jeg pludselig stod der og nærmest ikke kunne synge. Man bruger jo sine mavemuskler, når man synger, så det var et set back af de helt store og jeg frygtede, at det aldrig ville blive godt, fortæller Lina til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Det er stadig ikke optimalt, men jeg går til sangundervisning, så det bliver heldigvis bedre hele tiden, fortæller Lina Rafn, der kan opleves sammen med makkeren Paw, når Infernal spiller i Tivoli til Pop-up dag torsdag 2. august.

Læs mere om: