4. nov. 2014
Af af Victoria Rogena Holst Poulsen, Royalista. Dansk version af Josephine Hald

Prins Harry ønsker sine australske Sydpols-venner tillykke

Prins Harry.
Prins Harry.
Foto: AOP
To af de rejsekammerater, der sidste år var med den britiske prins på ekspedition, har modtaget flot hæder.

I november sidste år tog prins Harry af England med tre teams, bestående af sårede tjenestemænd og -kvinder, til den geografiske Sydpol. Prins Harry var protektor for ekspeditionen, som hed “Walking With the Wounded South Pole Allied Challenge”.

Nu har to af de australske medlemmer modtaget en meget fin medaljon — the Spirit of Adventure Medallion, som bliver overrakt af the Australian Geographic Society. De to prismodtagere er Heath Jamieson og Seamus Donaghue, og de gode nyheder nåede helt til England og prins Harry.

Prinsen lavede en video, som han sendte til sine australske venner, hvor han ønskede dem stort tillykke med prisen.

“Det er en utrolig passende pris, da deres anstrengelser har hjulpet med at bekræfte troen på, at alt er muligt, når du har besluttet dig for det,” sagde prins Harry i videoen.

Travle prins Harry

Han lagde vægt på vigtigheden af beslutsomhed, som alle deltagerne i sidste års ekspedition havde til fælles, og hvordan de og mange andre sårede soldater fandt styrken igen, da de deltog i Invictus Games i år. Prins Harry rundede videoen af med at sende dybeste lykønskning til Heath Jamieson og Seamus Donaghue:

“Jeg er glad for at se, at de bliver anerkendt for at være de inspirerende mænd, som de er, og jeg sender min oprigtige lykønskning.”

Prins Harrys militære passion har givet ham et travlt program for tiden.

Først havde han tralvt med Invictus Games i september, og de seneste par uger har været fyldt med forskellige minde-events op til mindedagen den 11. november, hvor man hylder de faldne soldater. I løbet af den seneste uge har prinsen både været vært for en reception på St. James’s Palace for modtagere af Victoria Cross og George Cross og været på en rød Valmuebus.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Royalista.com

OpslagWalking With The Wounded

Læs mere om: