27. nov. 2014
Af af Af Birgitte Engen. Oprindelig engelsk version af Victoria Rogena Holst Poulsen

Prins William holdt en munter - og seriøs - tale ved prisuddeling

Prins William
Prins William
Foto: AOP
Prins William var i sit muntre hjørne, da han holdt tale i sin rolle som protektor for dyreværnsorganisation.

Siden december 2005 har prins William været protektor for Tusk Trust, og lige siden har han støttet organisationens arbejde med at beskytte truet dyreliv, natur og kultur.

Tirsdag aften deltog prins William derfor i årets Tusk Conservation Awards, som blev holdt på Claridge’s Hotel i London.

Og prins William havde en travl aften — han overrakte to priser, introducerede en ny pris, som skal uddeles fra næste år og holdt en ret underholdende tale.

Prinsen fortalte om tur

I sin tale fortalte prins William om sit yndlings-Tusk-øjeblik, som fandt sted for fire år siden i Botswana.

Her var han på besøg sammen med Prins Harry for at se Tusk Trusts arbejde med at beskytte rovdyrene i området.

Dagen inden Charlie Mayhew, som er leder af Tusk Trust, tog prins William og prins Harry med ud i vildnisset, tog han selv en testtur ad ruten sammen med sine forskere.

Dyrene udeblev

På testturen — som altså var uden royal deltagelse — mødte de stort set alle de vilde dyr, man kan finde i Botswanas natur.

Men da prins William og prins Harry dagen efter skulle af sted på samme tur sammen med Charlie Mayhew, fik de en noget anderledes oplevelse:

- Det eneste, jeg så, var en tom chipspakke, som en turist havde efterladt, og et blip på en radar, som fortalte, at et eller andet sted derude var der en løve. Ingenting. Selv fuglene holdt sig væk. På et tidspunkt blev Charlie så desperat efter at vise os et dyr — et hvilket som helst dyr — at han begyndte at vise interesse for et termitbo. Selv medierne kedede sig og tog tilbage til lejren før tid. Aldrig har Okavango-deltaet været så ribbet for vilde dyr, fortalte prins William fra scenen.

Arbejdet er vigtigt

Ud over at det selvfølgelig var en sjov historie, fortsatte prins William med at understrege, hvor vigtigt Tusk Trusts arbejde er:

- Som Charlie påpegede, så satte den morgens udflugt i hvert fald kraftigt fokus på, hvor tomt selv det smukke afrikanske landskab ville se ud uden sine beboere. Måske et forvarsel om, hvordan tingene kunne se om bare 15 år. Som jeg har sagt før: Tiden er ved at løbe ud.

Prins William overrakte derefter “The Prince William Award for Conservation in Africa” til Richard Bonham for hans arbejde med vilde dyr og masai-samfund i Kenya.

Ny pris præsenteret

Den anden pris, “The Tusk Award”, gik til Herizo Andrianandrasana for hans arbejde i Madagascar.

Til slut præsenterede prins William en ny pris, som skal uddeles for første gang ved næste års prisuddeling.

Den nye pris skal anerkende det ekstraordinære mod og den særlige indsats, som ydes af parkbetjentene i de store naturparker.

Prinsen tager initiativ

For kort tid siden allierede prins William sig med Angry Birds for at udbrede kendskabet til det truede skældyr.

Det var blot et af prinsens initiativer til at hjælpe med at beskytte truede vilde dyr overalt i verden.

Hvis du gerne vil læse hele prins Williams tale fra Tusk Conservation Awards, kan du finde den her (på engelsk).

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com.

Læs mere om: