13. maj. 2015
Af Lene Skriver Bak

Ditte Hansen: Vidunderligt frisættende ikke at skulle være seksuelt tiltrækkende

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/ditte_hansen.jpg
Krestine Havemann
Som skuespiller lægger Ditte Hansen krop til andre menneskers skæbne, og som privatperson skal hun forholde sig til ikke længere at være helt ung, men ikke at være seksuelt tiltrækkende kan sætte en fri, oplever hun.

Ditte Hansen er 184 centimeter høj, og som barn gik hun med skuldrene oppe under ørerne i et forsøg på at skjule sig i flokken af meget kortere piger.

I sit voksenliv har hun uddannet sig til skuespiller og påtager sig dermed andres kropsopfattelse, påklædning og udstråling, når hun går på arbejde. Nogle gange som kvinde med sexappeal – andre gange så absolut langtfra. Og her spiller alder ind, fortæller hun til DSB's magasin ”Ud & Se”.

LÆS MERE: Ditte Hansen bliver glad af at arbejde

Ditte Hansen som famlende kvinde

Det er nemlig sådan, at hun bevæger sig fra det unge til det modne, og så ’taber man hjerneceller og sexappeal’. Og det skal man lige vænne sig til.

- Som ung opdagede jeg, at jeg havde en effekt på mænd, og det har jeg båret med mig som et kort, jeg kunne trække op af håndtasken. Nu skal jeg leve med, at det aftager. Det er der stadig, men det er på en anden måde, og jeg skal kæmpe mere for det, siger Ditte Hansen og fortsætter:

- Spørgsmålet, der melder sig, er: Hvad er jeg så, når jeg ikke er det? Men svaret kan også være frisættende. Hold nu kæft, og tag bare brillerne på, og hiv puderne ud af bh’en og vær klog! Det kan være helt vidunderligt frisættende ikke at skulle være seksuelt tiltrækkende.

Til sommer spiller Ditte Hansen hovedrollen i DR-serien ”Ditte & Louise”, som hun selv har skrevet sammen med kollegaen Louise Mieritz, som spiller den anden rolle.

Her er det da også to famlende kvinder i 40’erne, vi møder. Serien har efter planen premiere til sommer.

LÆS MERE: Ditte Hansen genforenet med Cirkusrevyen-hold

Læs mere om: