Husker du Helle Virkners nytårspunch?

Helle Virkner 1952

Helle Virkner 1952

Foto: Scanpix
Husker du det…

Året er 1952. Nytåret står for døren. Man skriver stadig navneord med store bogstaver, og BILLED-BLADET har fået en ung Helle Virkner til at stille op i festtøj med opskriften på en billig nytårspunch til bladet.

Spiritus er dyrt at købe, men Helle Virkner lover, at hendes punch vil blive lige så populær i de danske hjem som i hendes familie – ikke fordi den er billig, men fordi den er god.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Punchen, der mest af alt minder om gløgg, er meget almindelig at drikke nytårsaften i stedet for champagne.

Opskrift på Helle Virkners nytårspunch med 1952- priser:

 

2 flasker rødvin til 5,50 kroner flasken

1 portvinsglas akvavit

2 dl melis

1 strøget kaffeske kardemomme

1 hel stang kanel

6 hele nelliker

1 pomeransskal

100 gram mandler

50 gram rosiner

2 dl vand

Ingredienserne – undtagen akvavitten og rødvinen – kommes i det kogende vand. Rødvinen gemmes til sidst, og når den er hældt i, står det hele over ilden, til det er lige ved at koge. Så tages gryden af, akvavitten hældes i, og den færdige punch skal serveres rygende varm.

Godt nytår!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden