Husker du Morgennisserne - elsket og savnet af mange

Arne Myggen Hansen, Claus Walter

Arne Myggen Hansen, Claus Walter

Foto: DR
"Morgennisserne" ville i år kunne have fejret deres 50-års fødselsdag. Men programmet lukkede i 1996 efter mange års succes.

"Morgennisserne"  kunne i år  have fejret 50-års fødselsdag. Den 9. december 1969  om morgen gik Claus Walter og Arne Myggen i luften for første gang med det populære juleprogram, og siden skulle mange andre morgennisser følge dem, inden programmet afgik ved æterdøden i 1996. 

En elsket juletradition

Til stor fortrydelse for mange. "Morgennisserne" var i 27 år en elsket juletradition i radioen, hvor lytterne hver morgen kunne deltage i quizzer ved at indsende overfrankerede svarkort til Radiohuset på Frederiksberg. Overskuddet gik til Dansk Radio-Hjælpefond, som var blevet stiftet allerede i 1929 og uddelte radioapparater og senere tv-apparater til ubemidlede ældre og handicappede. 

Lytterne var vilde med "Morgennisserne", og programmets popularitet steg til nye højder, da det i 1986 som noget nyt blev sendt samtidigt i radioen og fjernsynet. Jørn Hjorting og Otto Leisner var det års morgennisser. Nogle år tidligere var det Hans Otto Bisgaard og Michael Bundesen fra Shubidua, som i en årrække bestred jobbet. 

Peter Belli blandt de sidste nisser

Trods successen i 1986 forlod "Morgennisserne" fjernsynet året efter.  I stedet begyndte programmet i 1987 at rejse rundt i landet, og hvert år var der et nyt hold med på turneen. Da Dansk Radio-Hjælpefond besluttede at nedlægge sig selv i 1996 på grund af svigtende indtægter, besluttede Danmarks Radio samtidig, at det skulle være slut med det muntre morgenprogram. Vagn Olsen og Peter Belli blev de sidste morgennisser i programmets historie. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden